Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dolní Dunajovice rozezní hudba na pomoc lidem s nemocí motýlích křídel

Malebné Dolní Dunajovice budou letos již popáté hostit benefiční koncert na podporu pacientů s tzv. nemocí motýlích křídel. Do jihomoravské vesničky se 1. září sjedou stálice československého pop-rockové scény, stejně jako mladé nadějné hlasy méně známých umělců. Výtěžek koncertu bude určen charitativní organizaci Debra, která v Česku pomáhá pacientům se vzácnou a nevyléčitelnou nemocí již 15 let.

„Děkujeme především Jihomoravskému kraji za podporu, obci Dolní Dunajovice včele se starostou Josefem Hasníkem, ale i městu Brna a jeho primátorovi, ale doufáme, že od této instituce dokážeme do budoucna získat třeba více financí," prohlásil organizátor akce a zároveň jeden z vystupujících Martin France.

Na koncertě se v sobotu 1. září objeví šansová legenda Jitka Zelenková, zpěváci Martin Maxa, Sámer Issa nebo Thomas Puskailer. Na pódiu se ukáže i Leona Machálková, Chantal Poullain, která si zazpívá i duet s Martinem Francem, muzikálová herečka Yvetta Blanarovičová nebo Martina Balogová. Přestaví se též nové tváře Milan Šatník, Kamila Hubsch, kubánec Alec MoMac a další.

Nemoc motýlích křídel - je vrozené puchýřnaté onemocnění kůže  Epidermolysis bullosa congenita (zkráceně EB). Tato dědičná choroba patří mezi tzv. vzácná onemocnění. Svůj název odvozuje od citlivosti motýlích křídel. Pacienti s EB mají totiž, podobně jako motýli, extrémně náchylnou pkožku. V ČR jí trpí přibližně 300 lidí, v Evropě je cca 30 000 nemocných a ve světě žije okolo 500 000 pacientů s EB. Nemoc je geneticky podmíněná a v současnosti ji nelze zcela vyléčit. Díky vysoce specializované lékařské péči se však daří život nemocných s EB výrazně zlepšovat. zdroj: debra.cz

„Pro diváky je opět připraveno i překvapení," slibuje France. Výtěžek bude již popáté věnován charitativní organizaci Debra – pacienty s nemocí motýlích křídel. Debra pomáhá v Česku lidem s dědičným onemocněním již od roku 2004. DEBRA ČR sídlí ve Fakultní nemocnici Brno, na Pracovišti dětské medicíny.

Vstupenky je možné zakoupit přes Ticketlive a nebo v den konání koncertu přímo na místě. Děti do 8 let mají vstup na akci zdarma.

Štítky nemoc motýlích křídel, Dolní Dunajovice, koncert, benefice, epidermolysis bullosa, pacient, Česko, Martin France, Jitka Zelenková, Martin Maxa, Sámer Issa, Thomas Puskailer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dolní Dunajovice rozezní hudba na pomoc lidem s nemocí motýlích křídel  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.