Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Poslední soutěžní ohňostroj, největší československé rande, piknik v Lužánkách

Mám pro vás tip na tento týden – ve všední dny značně odpočívejte, případně se nechte naklonovat. O víkendu vás čeká taková dávka zajímavých akcí, že bude těžké si vybrat případně jich stihnout co nejvíce. Víkend si užijí lidí v páru i sami, cestovatelé, sportovci i jedinci zaměření na kariéru. A krásný výhled na noční oblohu nad Brnem si užijí všichni.

Ve středu 13. června nás čeká poslední soutěžní ohňostroj na Priglu, kde se předvede francouzský tým. Epilog nad Špilberkem si užijeme v sobotu 16. června a tradičně tento ohňostroj připraví český tým Ignis Brunensis.

Oslava znamená pro každého člověka něco odlišného, všichni lidé se ale shodnou na jedné zásadní věci. Oslava o samotě není žádnou oslavou. Cítíte se sami? Máte jedinečnou šanci to změnit. A to pomocí akce Kateřiny Šedé k oslavám 100. výročí republiky o víkendu 16. a 17. června na brněnském výstavišti, kde bude největší české rande. Pro účast postačí, když se zaregistrujete www.nejvetsirande.cz.

Big data, cloud, umělá inteligence, technika či IT. Znalosti důležité nejen pro geeky, ale i pro ekonomy, manažery či markeťáky! Chcete se potkat s nejúspěšnějšími dámami v tomto oboru, nabrat nové informace, sbírat zkušenosti od expertů i si užít after party? Tím pádem je pro vás nutnostní konference Forum on Women in Tech, která bude v sobotu 16. června.

Ano, je to tak! Kulturní festival Asie vzdálená a blízká bude v Brně na Zelňáku! A to již v sobotu 16. června. Cílem je otevřenou, nekonfliktní formou změnit pohled na Asiaty a jejich kulturu, která je českým občanům vzdálená, ale i přesto jsou blízká (setkáváme se s nimi každý den). A asijské jídlo samozřejmě nesmí chybět!

Baví vás výzvy? Zkuste již 3. ročník Urban Challenge, kde nejen prověříte svou fyzickou zdatnost, ale také psychickou odolnost. V sobotu 16. června na Královopolské vás čeká 5 kilometrů běhu, více než 25 překážek městského stylu a výzva, kterou musíte přijmout!

Vezměte rodinu, přátele, kolegy a přijďte na nedělní oběd, svačinu nebo prostě jen tak posedět na zelené trávě do Lužánek v neděli 17. června. Food tržnice přímo v parku, spousta skvělého jídla i pití, deky k zapůjčení. Celodenní program také pro děti, které se nemusíte bát vzít s sebou.

Na cestovatelské přednášce Balkán blízký a přitom vzdálený, kterou v pátek 15. června pořádá Vinohradský spolek, zjistíte, co máme s touto východní částí společného a co nás naopak staví na opačné strany. A především se dozvíte, co vše vás může na cestách překvapit, když se ho rozhodnete celý projet stopem.

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky Tipy na týden, kultura, ohňostroj, Lužánky, Brno, Ignis Brunensis, randění, Brněnská přehrada, Špilberk, Asie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Poslední soutěžní ohňostroj, největší československé rande, piknik v Lužánkách  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.