Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hrával po boku legendy v Blue Effect, tento týden pokřtí svůj debut v brněnském Metru

Honza Křížek. Jméno, které v české hudební branži není cizí. Jeho hudební kariéra je spojována především s kapelami Walk Choc Ice, Blue Effect a Kollerband. Teď se vydává na sólovou dráhu a své debutové album pokřtí již 30. května v brněnském Metro music bar.

Hrával po boku velké legendy underground-rocku, Radima Hladíka. Řadu let také spolupracoval s Ivanem Králem. Jako studiový muzikant se podílel na nahrávkách umělců jako Anna K, Miroslav Žbirka, Support Lesbiens, Krucipüsk. Teď se rozhodl vydat vlastní cestou a sklízí velký úspěch. V březnu obhájil prvenství coby Objev roku Ankety Žebřík.

Jeho projektu nejprve předcházelo akustické sólové hraní, do kterého se pustil po konci Blue Effectu. Shrnulo dosavadní hudební kariéru a představilo už i některé nové vlastní skladby. Jejich úspěch u publika mu dodal potřebnou energii k dopsání písniček pro celé album, které pojmenoval jednoduše Honza Křížek.

Na kontě má čtyři videoklipy, avšak kromě nových videí se Honza chystá být aktivní také koncertně se svou novou kapelou. „Na bicí tluče Michal 'Kolouch' Daněk, baskytaru s námi dává Ondra Hauser a kytaru jsme svěřili do rukou zkušeného Davida Pavlíka," představuje Honza své nové spoluhráče, s nimiž se zúčastnil coby host na jarním turné Michala Hrůzy Sám se sebou a samozřejmě také na křtu svého eponymního debutu v Paláci Akropolis. Poslední květnový den se všichn ipředstaví v moravské metropoli.

Autoři | Foto Supraphon

Štítky Honza Křížek, Blue Effect, sólová deska, křest, metro, Jan Křížek, Walk Choc Ice, hudební skupina, Ivan Král, Miroslav Žbirka, Radim Hladík, Anna K, Michal Hrůza, kariéra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hrával po boku legendy v Blue Effect, tento týden pokřtí svůj debut v brněnském Metru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.