Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Pipes and Pints, Balkan Bashavel, Dny Evropského filmu a CHILLKvíz

Ať byl váš velikonoční víkend relaxační nebo naopak náročný, tak věřím, že na akce příštího týdne budete mít sil dost. A kdyby náhodou ne, tak nepromeškejte první přednášku, která vás zaručeně nakopne i na delší dobu než je týden.

Prázdných slov o instantním úspěchu a štěstí je na světě fůra. Udělej změnu a stav se v úterý 3. dubna na přednášku Mikyho Škody do Café Práh, která tě nakopne, rozesměje a občas zamrazí. Jak říká Miky, ale i název přednášky: „Můžeš (po)dělat cokoliv“.

Festival Dny polské kultury v Brně se letos uskuteční již poosmé. Jeho počátky jsou spojeny s oslavou 45 let partnerství Brna a Poznaně v roce 2011, v letošním roce si tedy připomínáme 52. výročí. Od středy 4. do 30. dubna budou na různých místech probíhat filmové projekce, výstavy, besedy a autorská čtení nebo programy pro děti. Hlavním centrem je Knihovna Jiřího Mahena v Brně.

CHILLárna je místo, kde je všechno možný. Je to místo mezi klubovnou, čajovnou, hospůdkou či kavárnou, základním kamenem je zásoba her deskových i těch, které stojí na čtyřech nohách. Kdo si hraje, nezlobí. A kluci z ChILLárny se rozhodli potrápit i mozkové závity a ve čtvrtek 5. dubna je první CHILLkvíz.

Dny evropského filmu jsou filmovou přehlídkou, která divákům každoročně nabízí to nejlepší z evropské kinematografie za uplynulý rok. Zastavte se do kina Scala od pátku 6. do neděle 8. dubna na pořádnou dávku kvalitních filmů.

Oslavte s námi příchod jara bláznivými tanečními kreacemi v rytmech balkan beats, gypsy music, reggae a world music. Aneb váš oblíbený Balkan Bashavel se vrací! A co nás čeká v pátek 6. dubna na Flédě? Již tradiční duo Malalata, pětičlenná dechová úderka balkánského střihu Lovesong Orchestra a slovenská Dr. Tesla.

Punkrocková kapela Pipes and Pints je po více než roční pauze zpět a to v plné parádě! Spolu s novým zpěvákem Travisem se v pátek 6. dubna chystají obsadit Sono centrum.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, přednáška, film, Pipes and Pints, Brno, Jiří Mahen, Tesla Motors, Poznaň, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Pipes and Pints, Balkan Bashavel, Dny Evropského filmu a CHILLKvíz  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.