Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dahlgren jel do Vídně taxíkem, policie věří svým důkazům

Všechny důkazy podle policie svědčí o tom, že dvacetiletý Američan Kevin Dahlgren v uplynulých dnech zavraždil v Brně-Ivanovicích své čtyři příbuzné. Motiv činu ale není jasný a je otázkou, zda se jej podaří zjistit. ČTK to dnes řekl šéf týmu kriminalistů, kteří se kauzou zabývají, Antonín Hrdlička.

„Podle mého subjektivného názoru máme pro americkou stranu dost podkladů a důkazů k jeho (Dahlgrenově) vydání do ČR,“ uvedl Hrdlička. Na základě nich se domnívá, že pro obyvatele USA by mohlo být dost velkým rizikem, kdyby soud propustil muže na kauci. Rozhodovat o tomto návrhu bude již ve čtvrtek. Kdy ČR předá USA podklady k vydání Dahlgrena, to zatím neví.

Policie získala od americké FBI věci, které měl u sebe Dahlgren, když byl při útěku z ČR a po letu z Vídně do USA zadržen na letišti ve Washingtonu. Zkoumají je specialisté. Zjišťují, zda na nich nejsou biologické stopy zavražděných.

Policie dostala ze Spojených států i Dahlgrenovu výpověd. Muž tvrdí, že si šel zaběhat a příbuzné, u nichž asi tři týdny bydlel, při návratu našel mrtvé. Pak údajně ve zmatku uprchl. 

Mluvilo se o tom, že ukradl motocykl jedné ze svých obětí a odjel na vídeňské letiště. Policie ale uvedla, že na vídeňské letiště ho z centra Brna odvezl taxikář. Mladík se prý choval normálně. Žádné stopy stresu na něm nebyly patrné.

V rodinném domě byli zavražděni dosud nejasným způsobem čtyři lidé - manželé a jejich dva synové. Zavražděná žena a matka obou mladíků byla sestřenicí Dahlgrena.

Dne 22. května ráno odešla z domu přítelkyně jednoho ze synů. Po poledni zaznamenali sousedé slabý kouř, ale nevěnovali mu pozornost. V 17:00 byl Dahlgren na letišti ve Vídni. Ve 21:50 přijeli hasiči likvidovat kouř. Našli tam čtyři mrtvé. Podle neoficiálních informací je pachatel v domě navršil na hromadu a zapálil. Ohni zřejmě trvalo několik hodin, než se v uzavřených prostorách rozhořel.

Zdroj: ČTK

Štítky vraždy, rodina, američan, Dahlgren, Brno, Ivanovice, Kevin Dahlgren, policie, Vídeň, USA, Česko, letiště, FBI, Washington, D.C.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dahlgren jel do Vídně taxíkem, policie věří svým důkazům  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.