Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vlaky pojedou od pondělí v Brně opět na hlavní nádraží

Největší železniční výluka v Brně za poslední leta v neděli končí a od pondělí pojedou vlaky, jak jsou cestující zvyklí. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) finišuje s opravou viaduktu přes Křenovou ulici, který měsíc bránil průjezdu z hlavního nádraží na židenické a vlaky musely být odkláněny přes dolní nádraží. Hlavní nádraží tak míjely nejen mezinárodní spoje, ale i rychlíky a osobní vlaky. Podle mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové se nevyskytly žádné závažné komplikace.

"V neděli ve 23:00 výluka skončí a do pondělních 2:00 budeme dělat ještě elektrické přepínání, některé kolej už však budou průjezdné, což pro noční provoz stačí. Oprava viaduktu proběhla podle plánu," řekl dnes ředitel Oblastního ředitelství Brno SŽDC Pavel Surý.

Jako bezproblémovou hodnotí výluku i Dopravní podnik města Brna, který zajišťoval náhradní autobusovou dopravu mezi hlavním a dolním nádražím a také náhradní tramvajovou dopravu z Králova Pole a ze Židenic na hlavní nádraží. Na těchto dvou nádražích končily či zastavovaly vlaky, které se na hlavní kvůli výluce nedostaly.

Současně od pondělí znovu začnou jezdit vlaky z Brna do Přerova, kam měsíc jezdily autobusy. Až do 20. září budou jezdit autobusy nadále z Brna ve směru do Moravských Bránic a Moravského Krumlova.

Dopravní podnik vrátí od pondělí do svých původních tras tramvajové linky 2, 5 a 6, které pojedou po opravené Vídeňské. Až do 16. srpna však nepojede linka 2 od Ústředního hřbitova do Modřic. Nově bude od pondělí do konce srpna mimo provoz linka 12 ze Zvonařky do Komárova. Za tramvaje pojede v dotčených úsecích autobus.

Zdroj ČTK

Štítky výluka, železnice, Brno, hlavní nádraží, Správa železniční dopravní cesty, České dráhy, Dopravní podnik města Brna, Pavel Surý, Královo Pole, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlaky pojedou od pondělí v Brně opět na hlavní nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.