Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

V Brně se od pondělí na týden zcela uzavřou Pisárecké tunely

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) uzavře v pondělí od 5:00 oba tubusy Pisáreckých tunelů, znovu je otevře až v sobotu 28. února v 16:00. Důvodem je testování nového zabezpečení, které se v tunelech montovalo postupně od začátku ledna.

Postupně byl uzavřen jeden a posléze druhý tubus. Od příští neděle už mají tunely fungovat v běžném režimu, uvedl v dnešní tiskové zprávě mluvčí ŘSD Jan Rýdl. Příští týden v pátek a v sobotu bude uzavřena i křižovatka Hlinky.

Podle ŘSD nevznikaly při uzavírce tubusů výraznější dopravní komplikace, objížďka vedla přes Nový Lískovec. "Nyní se však možnost problémů zvyšuje, proto prosíme všechny řidiče o trpělivost," uvedl Rýdl. Potíže by mohly vznikat obzvláště v pondělí, kdy se na blízkém výstavišti konají veletrhy módy Styl a Kabo.

V tunelech se téměř dva měsíce vyměňovaly hlavní řídicí systémy a technologie. Staré zabezpečení již dosloužilo a více než rok museli bdít nad bezpečností v tunelech hasiči.

Oprava byla naplánovaná už loni. Výsledek prvního výběrového řízení však ŘSD zrušilo. Posléze naplánovalo opravu na dobu konání strojírenského veletrhu, proti čemuž se ohradil kraj i město. Proto se oprava odsunula až na letošní rok. Pisárecké tunely se stavěly v letech 1994 až 1998 a slouží jako spojka dálnice D1 s městem. Výrazně ulehčily městské části Nový Lískovec.

Zdroj: ČTK

Štítky tunel, Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Nový Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se od pondělí na týden zcela uzavřou Pisárecké tunely  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.