Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Smrtelná nehoda zablokovala na Vyškovsku dálnici D1

Dálnici D1 na Vyškovsku zablokovala dnes dopoledne na 234. kilometru ve směru z Kroměříže na Prahu smrtelná nehoda. Na místě se srazil kamion s osobním autem, mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Dálnice je zavřená. Na místě zemřel jeden muž, sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

Nehoda se stala kolem deváté hodiny na úrovni obce Hoštice-Heroltice mezi sjezdy na 236. a 230. kilometru. "Jeden člověk utrpěl zranění neslučitelná se životem. Pouze jsme konstatovali smrt," uvedla Zuchová. Z toho důvodu ani nepřistával u nehody vrtulník, který původně záchranáři na místo povolali.

Podle brněnského policejního mluvčího Pavla Švába zemřel spolujezdec z osobního vozidla. "Řidič skončil se zraněním v nemocnici," uvedl Šváb. "Jeho zranění však nebyla vážná," doplnila Zuchová.

Po kolizi zůstalo na dálnici stát několik desítek aut. "Otočili jsme je a pod naším dohledem vozidla dálnici opustila. Odkláníme provoz na 236. kilometru dálnice na Ivanovice na Hané a Vyškov. Auta se na dálnici vracejí na 230. kilometru," uvedl Pavel Šváb. Policie na objízdné trase řídí provoz. "Je plynulý," dodal mluvčí. Příčiny nehody vyšetřuje policie.

Zdroj: ČTK

Štítky Dálnice D1, dálnice, okres Vyškov, Jaroslav Mikoška, Pavel Šváb, Praha, úraz, Kroměříž, Hoštice-Heroltice, Ivanovice na Hané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelná nehoda zablokovala na Vyškovsku dálnici D1  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.