Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Provoz v okolí Pisáreckých tunelů je zatím bez větších problémů

Provoz v okolí uzavřených Pisáreckých tunelů v Brně je zatím bez problémů především díky jarním prázdninám. Přesto policisté očekávají, že provoz ještě zhoustne a řidiči se musejí připravit na pomalejší cestu po objízdných trasách. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tunely uzavřelo od dnešního rána do sobotního odpoledne kvůli testování nového zabezpečení.

"Objížďky jsou vedené převážně přes Nový Lískovec a také po Jihlavské, jak byli řidiči zvyklí," řekla mluvčí jihomoravských policistů Petra Vedrová. Od začátku ledna byl totiž zavřený vždy jeden ze dvou tubusů kvůli instalaci nové zabezpečovací techniky. Od sobotních 16:00 už mají tunely fungovat v běžném režimu.

Dnes mohou dopravě přitížit ještě končící veletrhy Styl a Kabo, které se konají na blízkém výstavišti. "Prosíme všechny řidiče o trpělivost," uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl. V pátek a v sobotu se navíc uzavře blízká křižovatka Hlinky.

Oprava byla naplánovaná už loni. Výsledek prvního výběrového řízení však ŘSD zrušilo. Posléze naplánovalo opravu na dobu konání strojírenského veletrhu, proti čemuž se ohradil kraj i město. Proto se oprava odsunula až na letošní rok. Pisárecké tunely se stavěly v letech 1994 až 1998 a slouží jako spojka dálnice D1 s městem. Výrazně ulehčily městské části Nový Lískovec.

 

Zdroj: ČTK

Štítky tunel, Ředitelství silnic a dálnic, Pisárecký tunel, jarní prázdniny, Brno, Nový Lískovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz v okolí Pisáreckých tunelů je zatím bez větších problémů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.