Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Provazníkovu ulici už od úterý čeká velká rekonstrukce

Řidiči si ještě nestihli zvyknout na pohodový prázdninový provoz v centru Brna a máme tady nové dopravní omezení. Aby toho nebylo málo, částečná uzavírka se týká vysoce vytížené Provazníkovy ulice. V úseku od Tomkova náměstí na druhý břeh Svitavy dojde k rekonstrukci povrchu vozovky a provoz tak bude střídavě převáděn mezi jízdními pruhy.

"Nejprve bude uzavřen jízdní pás směr jízdy Svitavy (Husovický tunel) a následně jízdní pás směr jízdy do Židenic," uvedla mluvčí krajského úřadu Denisa Kapitančíková. Doprava z uzavřeného úseku bude vždy převedena do protisměru, v každém směru jízdy tak bude průjezdný pouze jeden jízdní pruh. V průběhu celé uzavírky bude uzavřeno v křižovatce Tomkovo náměstí levé odbočení ze silnice vedoucí od Židenic na Dukelskou třídu. Objížďka pro vozidla jedoucí z Židenic do Husovic je vedena křižovatkou Karlova v přímém směru ulicemi Karlova a Selská, dále ulicí Valchařskou (mostem přes řeku Svitavu) dále přes Tomkovo náměstí jízdou v přímém směru na Dukelskou třídu.

Termín uzavírky je od 8. 7. maximálně do 27. 7. Zhotovitelem stavebních prací je společnost EUROVIA CZ. Po celou dobu částečné uzavírky nebude v dotčeném úseku silnice I/42 provozována drážní trolejbusová doprava. Trolejbusy budou v plném rozsahu nahrazeny autobusy. Stávající zastávka MHD „Tomkovo náměstí“ bude přeložena do úseku za křižovatku Tomkovo náměstí směrem k Husovickému tunelu (dle jednotlivých etap částečné uzavírky se přeložení zastávky bude týkat postupně obou směrů jízdy).

"Vzhledem k vysokým intenzitám dopravy a k vysoce překročené kapacitě tohoto úseku Velkého městského okruhu je nutno počítat se zdržením, zejména v ranní a odpolední dopravní špičce. Žádáme řidiče o pochopení a ohleduplnost na silnici," doplnila Kapitančíková.

Štítky provazníkova, tomkovo náměstí, okruh, oprava, rekonstrukce, silnice, provoz, uzavírka, Brno, Svitava, Židenice, Husovický tunel, Husovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provazníkovu ulici už od úterý čeká velká rekonstrukce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.