Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pět nových minibusů do Brna, za rok dalších pět

Brněnský dopravní podnik nasadí do konce roku do provozu pět nových nízkopodlažních minibusů. V tendru na dodávku celkem deseti vozů zvítězil výrobce SKD Trade s vozidlem Iveco Stratos LF38. Dalších pět nových minubusů bude v Brně příští rok v červenci. Začnou obsluhovat méně vytížené pravidelné linky, informovala v tiskové zprávě mluvčí Linda Hailichová. Za desítku nových minibusů zaplatí dopravní podnik 29,7 milionu korun.

"Vozidla s menší kapacitou jsou dobrým prostředkem, jak zachovat, případně i rozšířit rozsah spojů městské hromadné dopravy a zároveň udržet efektivní hospodaření společnosti," řekl generální ředitel Miloš Havránek. S jejich nasazením počítá dopravní podnik nejprve na linkách 43 a 65 v severní části města, postupně na linkách 59, 64 a 69. Vhodné jsou také pro obsluhu turistických či hůře přístupných cílů v centru města.

Minibus je dlouhý 7,5 metru a vejde se do něj 16 sedících cestujících, 21 stojících a jeden kočárek či invalidní vozík. Pro letní provoz je vybavený dvěma elektrickými ventilátory ve střeše.

V Brně už jezdí od roku 2009 pět minibusů MAVE-Fiat, které obsluhují linky 81 a 82 primárně pro tělesně postižené a v létě také turistickou linku. 

Dopravní podnik také plánuje nákup 100 standardních autobusů na plyn, první polovina by mohla být v Brně už příští rok. Letos by se mělo v Brně také objevit osm nových kloubových autobusů a deset článkových trolejbusů. V těchto případech však dopravní podnik ještě neukončil výběrová řízení.

Zdroj ČTK

Štítky autobusy, MHD, Brno, Iveco, minibus, dopravní společnost, Dopravní podnik města Brna, SKD Stratos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pět nových minibusů do Brna, za rok dalších pět  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.