Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Oprava ulice M. Horákové v Brně je v mírném předstihu

Stavbaři, kteří opravují jednu z hlavních brněnských ulic Milady Horákové, jsou v mírném předstihu proti harmonogramu. V části od dětské nemocnice už dokonce položili koleje a asfalt. V pracích plynule pokračují a čekají, jaká bude zima a jaké práce bude potřeba přerušit, řekl stavbyvedoucí Miloš Raab.

Hotová už je kanalizace. "Finišují také RWE a Teplárny Brno, které dělaly svoje sítě. Pomalu se tak pouštíme do stavby konstrukčních vrstev vozovky a do odvodnění silnice," řekl Raab.

Nejdále jsou stavbaři v úseku od dětské nemocnice ke křižovatce s Francouzskou ulicí. Na jedná straně už je hotový chodník, podél něj asfaltová vrstva na vozovce a také koleje.

V dalších úsecích se postupně odstraňují staré konstrukční vrstvy. "Jdeme do hloubky zhruba 70 centimetrů. Budeme se snažit eliminovat dopady, aby lidé nechodili v blátě," poznamenal Raab.

Veškeré práce by bylo potřeba zastavit až při minus pěti stupních. "V takovém případě nelze pokládat žádné nové vrstvy, aby se třeba později nepropadly. Pod asfalt dáváme ještě betonovou vrstvu. K jejímu pokládání potřebujeme alespoň pět stupňů," vysvětlil Raab.

Rekonstrukce ulice začala letos v polovině března, s dokončením se počítá příští rok v červnu. Kvůli rekonstrukci je tam zastavena tramvajová doprava, stejně tak auta musejí objíždět zavřenou ulici často přetíženými okolními ulicemi.

Zdroj: ČTK

Štítky Milada Horáková, Brno, RWE, Teplárny Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava ulice M. Horákové v Brně je v mírném předstihu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.