Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královopolské tunely se od soboty na pět dní uzavřou

S omezením provozu v Královopolských tunelech v Brně na Velkém městském okruhu musejí řidiči počítat od soboty 13. dubna do středy 17. dubna. Důvodem jsou úpravy technologických zařízení a pravidelná údržba. Po dobu omezení budou vyznačeny objížďky v ulicích města.

Úplná uzavírka tunelů, které jsou v provozu od loňského srpna, začne v sobotu ve 21 hodin a skončí v pondělních ranních hodinách. Poté bude v provozu vždy jeden z tubusů, kterým se bude jezdit obousměrně. Plný provoz se obnoví ve středu v šest hodin ráno.

Tunely loni spojily svitavskou radiálu s částí městského okruhu, která odvádí tranzitní dopravu přes Žabovřesky a Pisárky na dálnici D1.

Objížďka bude vedena kolem Královopolského nádraží, Semilassa a přes Slovanské náměstí s návratem na okruh v Královopolské ulici.

Tunely projíždí průměrně 24 tisíc aut denně a výrazně ulehčily městským částem Královo Pole a Žabovřesky. Jelikož jsou postaveny v rizikovém podloží a na jejich povrchu je hustá zástavba, budou až do roku 2017 pod drobnohledem odborníků.

Zdroj: ČTK
Foto: www.mestsky-okruh-brno.cz

Štítky Královopolské tunely, Brno, uzavírka, Silnice I/42, Královopolský tunel, Žabovřesky, Pisárky, Dálnice D1, Královo Pole

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královopolské tunely se od soboty na pět dní uzavřou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.