Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hlídky pomáhaly řidičům městské hromadné dopravy

Dvě telefonická oznámení o nevhodném chování zřejmě podnapilých pasažérů přijali strážníci od pracovníků dopravního podniku během středečního večera. Na náměstí 28. dubna čekal na hlídku trolejbus, ve kterém cestoval čtyřiašedesátiletý muž.

Ten dle sdělení řidiče nezvládal během jízdy koordinaci pohybů a padal na ostatní cestující. Ve chvíli, kdy jej řidič vyzval, aby na nejbližší zastávce vystoupil, začal být muž agresivní a opuštění vozu razantně odmítl. Strážníci nejprve s mužem provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, a poté, co ukázala jeho obsah 2,63 promile, přivolali vozidlo protialkoholní záchytné stanice.

Podobnou situaci řešila hlídka o něco později v tramvaji v městské části Komín. Dvaačtyřicetiletý muž odmítal přes výzvy řidiče z tramvaje vystoupit, i když se vůz již nacházel v konečné stanici. Také tentokrát předali strážníci zjevně podnapilého muže pracovníkům protialkoholní záchytné stanice a stejně jako u předchozího předali případ porušování přepravního řádu do správního řízení.

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlídky pomáhaly řidičům městské hromadné dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.