Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hasiči vyprošťovali řidiče z dodávky u Borkovan na Břeclavsku

Odpoledne vyjížděli hasiči z Hustopečí a Židlochovic ke srážce dodávky a kamionu do Borkovan na Břeclavsku. Po střetu obou vozidel museli hasiči řidiče dodávky vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Letecká záchranná služba zraněného transportovala k dalšímu ošetření. Zraněn byl také řidič kamionu. Komunikace byla po dobu vyprošťovacích a likvidačních prací uzavřena.

V pondělí ve 13.24 hodin vyjely jednotky z požární stanice Hustopeče, Židlochovice, Brno-Lidická a dobrovolní hasiči z Klobouk ke srážce kamionu a dodávky. Průzkumem hasiči zjistili, že zraněný řidič dodávky je ve vozidle zaklíněn. Pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení jej vyprostili z vraku vozidla a předali do péče posádky Letecké záchranné služby. Zraněný řidič kamionu byl při příjezdu hasičů již také ošetřován posádkou Zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zamezili úniku pohonných hmot z kamionu a obě havarovaná vozidla zajistili proti vzniku požáru. Kamion, který převážel PET lahve s nápoji, se při srážce naklonil na pravý bok mimo komunikaci. Přeložení vysypaného nákladu a odstranění havarovaných automobilů zajistí specializované firmy. Policie ČR odklonila dopravu přes přilehlé komunikace. Jednotky se ve 15.30 hodin začaly vracet na své základny.

Text, foto: HZS JMK

Štítky okres Břeclav, Hustopeče, Židlochovice, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyprošťovali řidiče z dodávky u Borkovan na Břeclavsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.