Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Řidiči brněnského dopravního podniku bourají rok od roku méně

Méně nehod a více ujetých kilometrů. Zatímco v roce 2016 eviduje DPMB jednu zaviněnou nehodu na každých 143 tisíc kilometrů, v loňském roce se bouralo výrazně méně. Počet ujetých kilometrů na jednu zaviněnou nehodu se tak zvýšil téměř o 25 tisíc.

V roce 2017 došlo oproti roku 2016 ke snížení počtu dopravních nehod o 19 případů. Při porovnání s rokem 2015 je toto číslo ještě menší, a to o 112 nehod. „Jsem velmi rád, že zaznamenáváme snižování počtu dopravních nehod. Ukazuje se, že máme kvalitní řidiče a také vozidla. Klesá totiž také počet nehod, které zaviní právě pracovníci dopravního podniku,“ uvedl generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Z celkového čísla 874 dopravních nehod, které se staly v loňském roce, tvoří větší část případů drobné dopravní nehody. Při těchto kolizích dochází nejčastěji k poškození zpětných zrcátek nebo pomačkání plechů. Příčinou střetů je ve 40 % případů nedání přednosti. „Především se jedná o střety s tramvajemi, kdy řidiči osobních automobilů nedají přednost při odbočování vlevo. Tramvaji tak vjedou přímo do jízdní dráhy,“ vysvětlil provozní ředitel DPMB Jan Seitl.

Ze statistik dopravního podniku vyplývá, že k nehodám nejčastěji dochází v úterý a ve čtvrtek. Nejméně jich je naopak o víkendech, kdy je provoz ve městě méně hustý. „Z našeho pohledu jsou nejrizikovější ulice Palackého třída, Lidická, Dornych nebo Křenová. Právě zde evidujeme největší počet dopravních nehod,“ dodal Havránek.

S ohledem na kalendářní měsíce se nejvíce bouralo v říjnu, naopak nejméně v červenci. Až 227 nehod se také stalo v době odpolední dopravní špičky, tedy mezi 14:00 – 17:00 hodinou.

Foto ilustrační foto | Zdroj DPMB

Štítky havárie, Dopravní podnik města Brna, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči brněnského dopravního podniku bourají rok od roku méně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.