Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stav podepřeného mostu u Černé Hory se horší, hrozí uzavření

Stav provizorně podepřeného mostu u Černé Hory na Blanensku na silnici I/43 se horší. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) jej neustále sleduje a hrozí, že se bude muset uzavřít ještě dříve, než začne demolice. ČTK to řekl mluvčí ŘSD Jany Rýdl.

Už 20. prosince podali silničáři na krajský odbor dopravy žádost o stavební povolení, kraj však podle nich správní řízení dosud nezahájil. Podle Rýdla může prozatímní nečinnost ohrozit plánované zprovoznění nového mostu do konce letošního roku. „Stavební povolení vydáme buď 17. ledna, pokud bude žádost v pořádku, případně zažádáme o doplnění," řekla ČTK mluvčí kraje Monika Brindzáková.

ŘSD má vše nachystané dle plánu. „Zadávací dokumentace je hotová a po odsouhlasení by již tento týden mohlo dojít ke zveřejnění soutěže. Bude jenom jedna na demolici a stavbu zároveň," uvedl Rýdl. Zatím se předpokládá, že ještě v zimě by se začalo bourat a bezprostředně poté stavět.

Most začalo ŘSD opravovat loni v létě. Zjistilo však, že je v takovém stavu, že je nutné jej zbourat. Doprava jezdila zhruba dva měsíce v obou směrech přes Černou Horu. Od půlky září se podařilo most podepřít tak, aby alespoň v jednom směru auta nejezdila přes městys. V obou směrech projede denně zhruba 15.000 aut. Ministerstvo dopravy také neschválilo objížďku pro kamiony nad 12 tun, ty tak budou jezdit do stavby nového mostu Černou Horou i nadále.

Foto ČT24, ČT | Zdroj ČTK

Štítky most, Černá Hora, I/43, objížďka, demolice, Ředitelství silnic a dálnic, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav podepřeného mostu u Černé Hory se horší, hrozí uzavření  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.