Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha - Brno za sto čtyřicet korun. RegioJet zahájil provoz nejnižší cenové třídy

Vlakový dopravce RegioJet nabízí novou, low-cost cenovou třídu cestování. V prodeji je již na vybraných vlakových spojích z Brna do Prahy, stejně jako z Brna do Bratislavy a dalších míst, kde vlaky po své trase do Brna a z něj zastavují.

 

Aktuálně tak například u spojů s odjezdem z Brna v 7.09 hodin a s příjezdem do Prahy v 9.42 a v opačném směru pak s odjezdem z Prahy v 15.19 hodin a příjezdem do Brna v 17.51 začínají ceny jízdenek ve třídě low-cost na 140 Kč. Z Brna do Bratislavy a zpět pak ceny začínají na 144 Kč. V případě, že zákazník cestuje z Bratislavy do Prahy nebo v opačném směru, pořídí jízdenku do třídy low-cost za cenu 280 Kč. Nepotřebuje přitom žádný slevový průkaz či Kreditovou jízdenku.

Plánuje se rozšíření low-cost třídy na další spoje a na další trasy

„Reagujeme na rozšíření poptávky ze strany těch cestujících, kteří jednoznačně preferují nejvýhodnější cenu a nevyžadují během cesty standardní servis – spíše je pro ně nabídka občerstvení ze strany palubního personálu rušivá,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a dodává: „Naše vlaky jezdí na rozdíl od ČD bez provozních dotací a ceny máme nastaveny tak, abychom byli schopni zajistit ziskový provoz tím, že právě různými cenovými nabídkami oslovíme celé spektrum zákazníků,“ dodává Radim Jančura.

Jízdenka třídy low-cost zajišťuje cestujícímu rezervaci místa k sezení, balenou vodu na cestu, denní tisk či wifi připojení. Cena low-cost jízdenky je o 20 % nižší než jízdenky typu STANDARD. K low-cost není potřeba kreditová jízdenka. Pokud si ji však cestující vyřídí, měl by mít z low-cost ceny ještě další drobnou slevu. Z Brna do Prahy pak jízdenka při platbě Kreditovou jízdenkou bude stát 135 Kč. Z těchto cen se pak vypočítávají také slevy pro žáky, seniory apod.

Za loňský rok přepravily dálkové vlaky RegioJet v České republice přibližně 3,72 miliónu

Ve srovnání s rokem 2015 se jedná o nárůst počtu cestujících o více jak 600 tisíc cestujících. „Podobný růst očekáváme také v letošním roce, kdy vlaky RegioJet jezdí na nových linkách na trase z Prahy do Brna, Břeclavi či Bratislavy. Od 26. února pak budeme posilovat také naše spojení Prahy s Košicemi a nabídneme denně již třetí pár spojení na této populární trase. Jízdenky už jsou také v prodeji a ceny začínají na 280 Kč," říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet a Holdingu Student Agency

V roce 2017 počítá RegioJet s dalším rozšiřováním svých kapacit díky nasazování dalších vozů do provozu a současně díky posilování počtu spojů.

Tisková zpráva

Štítky Brno, Praha, RegioJet, Bratislava, Radim Jančura, Česko, Košice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha - Brno za sto čtyřicet korun. RegioJet zahájil provoz nejnižší cenové třídy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.