Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Opilá osmnáctiletá řidička předala řízení opilé sedmnáctileté neřidičce, bouraly obě

Kuriózní dopravní nehodu vyšetřovali v neděli dopoledne v Dubňanech dopravní policisté. Opilá osmnáctiletá řidička při couvání narazila do jiného auta. Po tomto incidentu si nejspíše uvědomila svůj momentální hendikep a rozhodla se předat řízení kolegyni. Ta však byla stejně opilá a navíc nejspíše bez řidičských zkušeností.

V neděli odpoledne nabourala v Dubňanech osmnáctiletá řidička při couvání do zaparkovaného Renaultu Scenic. Po nehodě pak spolu se svou spolujezdkyní ujely. O pár ulic dále předala řízení vozidla své sedmnáctileté spolujezdkyni, která však nemá - a kvůli věku ani mít nemůže - platný řidičák.

Neřidička sice s nabouraným vozidlem pokračovala po místních silnicích, avšak její spanilá jízda dopadla ještě hůře, než couvání první řidičky. Na sněhu dostala auto do smyku a nabourala do zaparkované Mazdy. Přesto pokračovala dál.

Opět vyjela mimo silnici a narazila do vstupní branky u rodinného domu a do zděného oplocení. Po této nehodě si obě dívky opět vyměnily místa a starší z nich z místa nehody vycouvala a odjela pryč. Auto opustily a odešly pěšky pryč. Obě slečny i auto posléze vypátrala hlídka dubňanských policistů.

Zajímavým rozuzlením byly provedené dechové zkoušky u obou náctiletých. Starší z nich, která řidičák vlastní teprve krátce, nadýchala 1,5‰ alkoholu. Mladší něřidička pak jen o něco málo méně - 1,4‰ alkoholu. "Policisté tuto událost dále vyšetřují a zjišťují další podrobnosti. V každém případě proti oběma aktérkám spanilé jízdy zahájili úkony trestního řízení pro provinění Ohrožení pod vlivem návykové látky," uvedl na policejním webu mluvčí Petr Zámečník.

Zdroj: PČR

Martin Šeda

Štítky Dubňany, Mazda, Renault Scénic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilá osmnáctiletá řidička předala řízení opilé sedmnáctileté neřidičce, bouraly obě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.