Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cestu od Brna k hranicím komplikuje oprava D52 u Pohořelic

Cestu z Brna k rakouským hranicím komplikuje od včerejška řidičům oprava přibližně čtyřkilometrového úseku D52 u Pohořelic. Ředitelství silnic a dálnic do modernizace pravého jízdního pásu investuje více než 73 milionu korun.

Práce potrvají do podzimu. Jsou rozdělené do dvou etap, uvedl mluvčí ředitelství Jan Rýdl. Ode dneška do 18. září stavbaři vymění živičné vrstvy v pravém jízdním pásu. Auta se přesunou do levého jízdního pásu, v každém směru budou jezdit jedním provizorním pruhem.

Exit Pohořelice-sever zůstává plně funkční. Uzavřený však bude výjezd na konci dálnice ve směru na Mikulov i na Znojmo, řidiči zůstanou odkázáni na vyznačenou objízdnou trasu.

Do září do poloviny října pak budou silničáři pracovat ve středním dělícím pásu, což si vyžádá uzavření levých jízdních pruhů v obou směrech a snížení rychlosti na 80 kilometrů v hodině.

Dálnice D52 byla až do začátku letošního roku rychlostní silnicí R52. Stále se plánuje její prodloužení až k hranicím s Rakouskem. Od Pohořelic pokračuje pouze dvoupruhová silnice první třídy.

Stavbaři přes léto pracují také na dalších dálničních úsecích v okolí Brna. Řidiči musejí počítat s rizikem zdržení například na D1 před Vyškovem nebo na D2 při výjezdu z Brna.
 

Štítky Brno, Pohořelice, Ředitelství silnic a dálnic, Mikulov, Znojmo, Rakousko, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestu od Brna k hranicím komplikuje oprava D52 u Pohořelic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.