Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na dálnici D52 se bude opravovat od soboty úsek u Pohořelic

Dálnice D52 se od soboty uzavře směrem na Pohořelice mezi 23. a 27. kilometrem. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude opravovat celý jízdní pás až do 16. října, náklady činí 73 milionů korun. Aby byla zachována maximální průjezdnost, bude se pracovat ve dvou etapách, uvedl v tiskové zprávě mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Do 18. září se bude opravovat vozovka v celém jízdním pásu a také svodidla na pravé straně silnice. Auta pojedou v protisměrném pásu, v každém směru bude k dispozici jeden jízdní pruh. Exit Pohořelice - sever bude plně funkční. Uzavřený však bude výjezd na konci dálnice ve směru na Mikulov i na Znojmo, vyznačena bude objízdná trasa.

Ve druhé etapě budou silničáři pracovat ve středním dělicím pásu. Vymění svodidla a také kabelové trasy. Uzavřou se tak levé jízdní pruhy v obou směrech a rychlost bude omezena na 80 kilometrů za hodinu. Nájezdy i výjezdy z dálnice už budou plně funkční.

Dálnice D52 byla až do začátku letošního roku rychlostní silnicí R52, stále se plánuje její prodloužení až k hranicím s Rakouskem. Od Pohořelic totiž pokračuje dvoupruhová silnice první třídy. Příprava stavby dálnice ale dosud není možná kvůli neexistujícím krajským zásadám územního rozvoje.

Zdroj: ČTK

Štítky Pohořelice, dálnice, Ředitelství silnic a dálnic, Mikulov, Znojmo, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici D52 se bude opravovat od soboty úsek u Pohořelic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.