Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do brněnských ulic vyjedou poprvé pro veřejnost tramvaje K2 a T3

Do brněnských ulic vyjedou o víkendu poprvé pro veřejnost tramvaje K2 a T3, které dopravní podnik zrekonstruoval a vrátil jim podobu, v jaké jezdily v Brně v 80. letech minulého století. Lidé tak budou mít první možnost si tramvaje prohlédnout a svézt se jimi na okružních jízdách po Brně, řekla mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

O víkendu vyjedou do brněnských ulic i další historická vozidla MHD, včetně parní tramvaje Caroline.

V sobotu budou vyjíždět autobusy a tramvaje z náměstí Svobody a trolejbusy ze smyčky Česká. "Program začne v 10:00 na těchto místech výstavou vozidel a na první jízdy mohou zájemci nastoupit v 11:30, jezdit se bude zhruba do 18:00. Jízdenky si lidé koupí přímo při nástupu do vozidla," řekla Lukšová. Jednosměrná jízdenka pro tramvaj a jízdenka pro okružní jízdu trolejbusem a autobusem stojí 30 korun, obousměrná či pro dvě jízdy přijde na 50 korun.
Lze si koupit i jízdenku na celý den či rodinnou na čtyři jízdy za 250 korun. Výjimkou je jízda parní tramvají, za kterou lidé zaplatí 200 korun.

Jízdní řády lidé najdou na webu dopravního podniku. Parní tramvaj pojede z náměstí Svobody přes Moravské náměstí, dále Rooseveltovou k nádraží a zpět na náměstí, elektrické tramvaje vyjedou z náměstí přes Husovice do Obřan. Trolejbusy pojedou z České přes Koliště a Cejl do husovické vozovny, dále po Dukelské, Provazníkově, Drobného a Milady Horákové zpět na Českou. Autobusy budou vyrážet z náměstí Svobody a víceméně budou v protisměru kopírovat trasu trolejbusů.

V neděli je možné vyjet do Kuřimi. Z hlavního nádraží pojede parní vlak a je možné absolvovat cestu i všemi prostředky MHD. Z náměstí Svobody tramvají, v Pisárkách přestoupit na trolejbus a v Bystrci na autobus. Za 80
korun lze absolvovat celé kolečko všemi čtyřmi dopravními prostředky. 

Dopravní podnik počítá s nasazením svých vozidel a také vozidel Technického muzea v Brně. Lidé se tak dočkají zmíněných tramvají a starších vozidel nazývaných "plecháč" a "dřevák". Mají vyjet trolejbusy 6Tr, 7Tr, 9Tr, 17Tr, autobusy Praga RND, Škoda 706RO a 706RTO či Karosa ŠM11 a kloubový Ikarus.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Dopravní podnik města Brna, Brno, Náměstí Svobody, Milada Horáková, Technické muzeum v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do brněnských ulic vyjedou poprvé pro veřejnost tramvaje K2 a T3  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.