Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ode dneška až do září se bude opravovat D2 mezi 12. a 18. km do Brna

Silničáři v pondělí začnou opravovat dálnici D2 mezi 12. a 18. kilometrem ve směru na Brno. S omezením musejí řidiči počítat až do září. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za rekonstrukci zaplatí 122 milionů korun.

Po většinu doby oprav bude možné jet v jednom směru dvěma pruhy, v opačném pouze jedním pruhem, uvedl v tiskové zprávě mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Dálnice D2 se postupně opravuje již několik let kvůli velmi špatnému stavu cementobetonové vozovky, která má řadu prasklin. Silničáři na ní vždy uzavřou celý jízdní pás a nechávají průjezdné celkem pouze tři pruhy vzhledem k tomu, že intenzita dopravy je zde nižší a kolony se tvoří jen výjimečně i tam, kde se jede jedním pruhem. Maximální rychlost v místě omezení je 80 kilometrů za hodinu.

Letos už silničáři opravili úsek směrem na Brno mezi 18. a 24. kilometrem a nyní se opravuje úsek od nultého kilometru po třetí kilometr taktéž směrem do Brna. V tomto úseku je doprava nejhustší a hotov má být v polovině prázdnin. Letos ještě zbývá opravit úsek mezi 10. a 15. kilometrem směrem do Bratislavy. Tím bude tento směr téměř hotov, směrem do Brna bude potřeba opravit ještě zhruba polovina ze 60 kilometrů na českém území.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Dálnice D2, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ode dneška až do září se bude opravovat D2 mezi 12. a 18. km do Brna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.