Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Železniční dopravu v Brně komplikuje tříměsíční výluka kvůli opravě nástupišť

Na brněnském hlavním nádraží se od soboty opravuje druhé a třetí nástupiště a od 27. června bude navíc průjezdná pouze jedna kolej mezi hlavním nádražím a Židenicemi.

Kvůli tomu nebudou všechny vlaky jezdit až na hlavní nádraží a na některých linkách budou
platit výlukové jízdní řády s posunutými časy příjezdů a odjezdů.  Do původních jízdních řádů se vrátí vlaky 12. září. Omezení se nedotknou mezinárodní dopravy a jen minimálně vnitrostátní dálkové dopravy.

Oprava brněnského nádraží je nezbytná, protože se dlouho odkládala. Provoz směrem do Židenic omezí od konce června oprava mostu přes ulici Špitálka. Zároveň cestující čeká výluka mezi hlavním nádražím, Chrlicemi a Křenovicemi.

Výluky se nejvíce dotknou vlaků mezi Brnem a Tišnovem a Brnem a Sokolnicemi. Aby lidé nemuseli z regionálních autobusových linek přestupovat na náhradní dopravu, budou až k hlavnímu nádraží na Uhelnou protažené linky 509, 610, 611 a 612. Zároveň České dráhy nasadí náhradní autobusy linky xS2 mezi hlavním nádražím a Chrlicemi. Mezi 4. a 18. červencem budou prodloužené až do Křenovic.

Vlaky z Tišnova do Brna a Vranovic budou rozdělené na dvě části. Od Tišnova budou pokračovat ze Židenic po nákladním průtahu do Modřic a vynechají hlavní nádraží. V Modřicích bude možný přestup ve směru na Břeclav, kam se bude jezdit z hlavního nádraží. Přes prázdniny také nebudou až na hlavní nádraží jezdit posilové vlaky, které doplňují půlhodinový interval na čtvrthodinový. Skončí v Králově Poli, odkud lidé mohou jet na jízdenku Českých drah tramvají 1 a 6. Na trati směrem do Blanska se výluka dotkne pouze časů příjezdů a odjezdů kvůli omezení provozu mezi hlavním nádražím a Židenicemi.
   

Štítky hlavní nádraží, Brno, Židenice, Tišnov, České dráhy, Chrlice, Modřice, Sokolnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železniční dopravu v Brně komplikuje tříměsíční výluka kvůli opravě nástupišť  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.