Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Dálnice D2 se začne v sobotu opravovat mezi nultým a třetím km

Dálnice D2 v se v sobotu začne opravovat v nejzatíženějším úseku. Silničáři uzavřou pás směrem do Brna od začátku dálnice v Brně až po třetí kilometr. Oprava za 267 milionů korun skončí v polovině letních prázdnin, uvedl v tiskové zprávě Ludvík Šumbera ze společnosti Eurovia CS, která bude dálnici opravovat.

Opravy bude firma dělat na etapy tak, aby nebyl uzavřený celý jízdní pás a komplikace v dopravě byly co nejmenší. "Na začátku se uzavře levý jízdní pruh, na závěr stavby se práce přesunou do pravého pruhu s uzavírkou výjezdové i nájezdové větve vlevo od obchodního centra Avion," uvedl Šumbera. Po celou dobu má být možné jezdit dvěma zúženými pruhy v obou směrech. V době, kdy bude částečně omezen nájezd a výjezd od nákupního centra, budou vyznačeny objízdné trasy.

Povrch dálnice je již delší dobu ve špatném stavu, silničáři proto odstraní cementobetonový kryt a nahradí jej asfaltem. V celém úseku budou nová svodidla a veřejné osvětlení.

Už na konci února se začal opravovat úsek mezi 18. a 24. kilometrem také ve směru na Brno, oprava potrvá do 29. května. V plánu je letos opravit celkem čtyři úseky dálnice D2, díky čemuž bude téměř kompletně opraven směr do Bratislavy. Do Brna by po letošku měla být opravena zhruba polovina z 60 kilometrů.

Zdroj: ČTK

Štítky Dálnice D2, dálnice, Brno, Eurovia CS, Avion, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D2 se začne v sobotu opravovat mezi nultým a třetím km  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.