Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

V pondělí začne oprava dálnice D2 mezi 18. a 24. kilometrem

Silničáři v pondělí zahájí opravu dalšího úseku dálnice D2 mezi 18. a 24. kilometrem směrem na Brno. Opravy cementobetonové vozovky potrvají tři měsíce do 29. května. Doprava bude vedená pouze v pásu ve směru na Bratislavu ve dvou pruzích tímto směrem a v jednom pruhu do Brna, uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl.

V úseku s omezením je snížená rychlost na 80 kilometrů za hodinu a do levého pruhu nesmí auta širší než 2,2 metru.

Oprava za 90 milionů korun je součástí několikaleté opravy dálnice z Brna na Bratislavu, která na českém území měří 60 kilometrů a ŘSD ji zahájilo v roce 2013. Od té doby se podařilo téměř dokončit jízdní pás směrem do Bratislavy, po letošku má zbýt pouze sedm kilometrů. Směrem do Brna by po letošku měla být hotova polovina celkové délky. Vzhledem k nižší intenzitě dopravy na této dálnici nevytváří uzavírky vážnější dopravní komplikace s výjimkou nejbližšího okolí Brna, kam lidé jezdí do nákupních a zábavních center.

Letos je v plánu oprava celkem čtyř úseků, nejkomplikovanější bude ve směru do Brna od nultého po třetí kilometr. Cílem ŘSD je odstranit nevyhovující cementobetonové úseky s mnohými poruchami a postupnými opravami zajistit, aby se současná situace do budoucna neopakovala.

Zdroj: ČTK

Štítky oprava, dálnice, Brno, Ředitelství silnic a dálnic, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí začne oprava dálnice D2 mezi 18. a 24. kilometrem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.