Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Radní prosadili zlepšení parkování na Údolní

Radou městské části Brno-střed bylo schváleno zřízení maximálního počtu legálních parkovacích stání v Údolní ulici. Vyřešit dlouhodobý rozsáhlý problém s parkováním v této městské části bylo aktivitou hnutí ANO radnice Brno-střed, které slíbilo svým voličům zlepšení této situace.

Intenzivně jsme komunikovali jak s občany, tak s pracovníky Brněnských komunikací, jak by se optimálně dala komplikovaná situace s parkováním vyřešit”, uvedl místostarosta městské části Brno-střed Jiří Švachula.

Na základě každodenní hlídkové činnosti strážníků v ulici Údolní, navrhl vedoucí revíru střed městské policie Radek Hála se členy vedení ANO diskusi k možnému řešení problematické situace.

Denně jsme se setkávali s nespokojenými občany, kteří po nás požadovali okamžitého řešení stavu se zaparkovanými vozidly v rozporu se zákonem o silničním provozu a dopravním značením”, vysvětlil Radek Hála.

Urychlit vypracovaný postup řešení a vyřízení úředních náležitostí v rámci městské části Brno-střed jsem usilovně projednával společně s vedoucí Odboru dopravy a služeb MČ Brno-střed Alenou Hejmalíčkovou”, sdělil radní Pavel Dvořák.

Chtěli bychom poděkovat za vstřícnost a snahu společně vyřešit svízelnou situaci s parkováním v Údolní ulici a přilehlém okolí panu náměstkovi brněnského primátora panu Richardu Mrázkovi, stejně jako panu Vladimíru Bielkovi z Odboru dopravy Magistrátu města Brna a rovněž zástupcům Policie ČR panu Mariánu Karasovi a Městské policie Brno panu Radku Hálovi,”dodal místostarosta Jiří Švachula a radní Pavel Dvořák.

V Údolní ulici proběhne v souvislosti se změnou organizace dopravy umožnění celodenního parkování s maximálním počtem legálních parkovacích míst. Z důvodu instalace příslušného dopravního značení tak bude přípustné stání v Údolní ulici směrem od křižovatky s ulicí Obilní trh po křižovatku s ulicí Marešovou. Řidiči tak bude budou mít možnost celodenně parkovat svá vozidla v předjízdném pruhu této jednopruhové komunikace.

Tisková zpráva

Štítky parkování, městská část, ANO 2011, Brno-střed, Jiří Švachula, Pavel Dvořák, Brno, Richard Mrázek, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní prosadili zlepšení parkování na Údolní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.