Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Při nehodě kamionu a dodávky na D1 zahynulo pět lidí

Při srážce nákladního auta a dodávky na dálnici D1 u Rousínova na Vyškovsku zahynulo dnes pět lidí a tři byli zraněni. Mrtví i zranění jsou patrně polští občané. Jeli v dodávce, která zezadu narazila do českého kamionu. Dálnice D1 je v místě nehody uzavřena ve směru na Prahu. S otevřením se počítá okolo 17:00.

Nehoda se stala ve 13:00 na 219. kilometru D1. Je to pravděpodobně nejtragičtější nehoda letošního roku. "Kolize se stala před místem, kde je kvůli opravám dálnice omezený rovoz," řekla mluvčí policie Alice Musilová. Vozy jely před neštěstím v koloně. Dodud byla nejtragičtější letošní nehodou havárie osobního auta u obce Suchohrdly u Miroslavi na Znojemsku. Zemřeli při ní čtyři mladí lidé. Jejich auto 22. března ráno narazilo do betonové zídky a pak začalo hořet.

Dnes v dodávce zahynul muž a čtyři ženy. Další tři cestující utrpěli těžké zranění. Jeden muž vyvázl pouze s oděrkami. Na místě jej ošetřili zdravotníci, nemusel do nemocnice. Řidič českého kamionu vyvázl bez zranění.

Za místem neštěstí se tvoří kolony. Policie odklonila provoz z D1 ve směru na Prahu na 226. kilometru dálnice. Auta sjíždějí z dálnice na exitu Vyškov-západ a pokračují ve směru na Brno a Prahu po nedaleké hlavní silnici Vyškov-Brno.

Dnešní tragédie je jen jednou z řady nehod, při nichž v posledních letech zahynulo na českých silnicích několik Poláků. Například koncem září 2006 zemřelo pět lidí poté, co polský osobní vůz VW Passat narazil do polského kamionu, který stál v odstavném pruhu na rychlostní komunikaci v Prostějově. Čtyři Poláci zemřeli při nehodě v srpnu 2005 mezi Hranicemi na Přerovsku a Bělotínem a při čelní srážce dvou osobních aut ve Starém Jičíně na Novojičínsku v červnu 2009.

Zdroj: ČTK

Štítky Dálnice D1, havárie, dálnice, Praha, okres Vyškov, Rousínov, Suchohrdly u Miroslavi, okres Znojmo, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodě kamionu a dodávky na D1 zahynulo pět lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.