Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

V srpnu se začne opravovat dálnice D2 z Brna k Olympii

Letní dopravní komplikace se v Brně během srpna zřejmě ještě zvětší. Důvodem bude oprava dálnice D2 od nultého kilometru na křižovatce do Chrlic až po třetí kilometr, tedy ke sjezdu k nákupnímu centru Olympia.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za stavbu zaplatí 267 milionů korun a zatím nerozhodlo o přesném datu zahájení. Rekonstrukce potrvá až do listopadu, řekl mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Opravovat se bude v obou směrech. "Jelikož jde o velmi zatížený úsek, bude se opravovat po částech," píše se v zadání zakázky. Silničáři předpokládají, že se bude jezdit jedním celým pásem a částí druhého pásu, celkově ve čtyřech zúžených pruzích.

Řidiči se tak musí připravit na zdržení, protože v dopravní špičce je zde doprava i nyní velmi silná a výrazně ji zahušťují auta, která dálnici využívají k cestě do okolních nákupních center.

Silničáři plánují vybourat starý povrch vozovky a nahradit jej novým. Dálnice D2 prochází již několik let postupnou obnovou, jde o jednu z nejstarších českých dálnic. Aktuálně je až do 2. srpna uzavřený jízdní pás směrem na Bratislavu od 17. do 24. kilometru a od 18. do 25. kilometru v opačném směru. Až do 23. srpna je uzavřený pás na Brno mezi 28. a 32. kilometrem a až do 7. listopadu se pracuje v obou pruzích mezi 47. a 49. kilometrem.

Zdroj: ČTK

Štítky dálnice, Brno, Dálnice D2, Chrlice, Ředitelství silnic a dálnic, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V srpnu se začne opravovat dálnice D2 z Brna k Olympii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.