Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Semináře Markétiny dopravní výchovy opět vyráží mezi pedagogy

PR článek

Pro pedagogy mateřských a základních škol pravidelně v rámci projektu Markétina dopravní výchova pořádá Tým silniční bezpečnosti semináře dopravní výchovy. Pedagogové díky nim mají možnost naučit se nebo se inspirovat, jak efektivně implementovat dopravní výchovu nejen do své výuky, ale i do každodenních činností. Semináře jsou velmi oblíbené a často je účastníků více než bylo předpokladem. Na webu jsou již zveřejněné termíny a zájemci se na bezplatné semináře mohou přihlašovat.

Semináře Markétiny dopravní výchovy jsou stále v kurzu. „Doposud jsme zrealizovali 116 seminářů a zúčastnilo se jich 1 727 pedagogů. Zájem je více něž uspokojivý. „Pro letošní rok jsme v projektu garantovali alespoň 200 pedagogů, tohoto cíle jsme dosáhli již na semináři v Praze, kterého se účastnilo přes 30 osob,“ vyčíslil zájem Jan Polák, ředitel Týmu silniční bezpečnosti. Dalších seminářů je do konce roku 2024 připraveno ještě celkem 6. Zájem o ně je velký, a proto se tradičně uskuteční po celé České republice. Registrace jsou již otevřeny na webovém portálu www.dopravnivychova.cz.

„Snažíme se o to, aby semináře byly skutečně užitečné, konaly se v příjemném prostředí, učitele obohatily o nové náměty. Seznamujeme je se základními pravidly, systémem dopravní výchovy a legislativou, ale především jim nabízíme získání potřebných pracovních pomůcek a další materiály, které často nemají. Navíc mají prostor předat si vzájemně zkušenosti a rady, jak výuku dopravní výchovy zlepšit. Spojuje je snaha zvýšit bezpečnost dětí a mládeže v silničním provozu,“ dodává Markéta Novotná, metodik dopravní výchovy, která semináře vede.

Seminář trvá čtyři hodiny a pro zájemce je bezplatný. Doposud byl akreditovaný Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR, bohužel změnou školského zákona není možné již jako mala organizace získat. Je však dlouhodobě projekt pod záštitou MŠMT, Ministerstva vnitra, Ministerstva dopravy, Ministerstva zdravotnictví, Asociace krajů ČR a dalších. Semináře jsou financované z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Přehled termínů

17. 9. 2024 Roudnice nad Labem

24. 9. 2024 Děčín

8. 10. 2024 Litoměřice

22. 10. 2024 Písek

7. 11. 2024 Znojmo

19. 11. 2024 Pardubice


Semináře jsou realizovány v rámci projektu Markétina dopravní výchova, který je financován z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů a podporován řadou partnerů jako Policie České republiky, Platforma VIZE 0, z.ú., ŠKODA AUTO a.s., společnost Sev.en Česká energie, MAP Roudnice nad Labem. Více o projektu, jeho výstupy, materiály a další naleznete na www.dopravnivychova.cz

Štítky besip, tým silnični bezpečnosti, markéta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semináře Markétiny dopravní výchovy opět vyráží mezi pedagogy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.