Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Řidiči v Brně do listopadu neprojedou z Pisárek do Kohoutovic. Hromadné dopravy se uzavírka nedotkne

Od 12. srpna do 30. listopadu silničáři v Brně uzavřou průjezd z Pisárecké ulice do ulice Antonína Procházky kvůli opravě vodovodu. Objížďky povedou přes Pisárecký tunel nebo Rybnickou ulici, výjimku mají vozy MHD, které projedou místem stavby bez omezení.

Na tři a půl měsíce se v Brně uzavře řidičům průjezd z Pisárecké ulice do ulice Antonína Procházky. Jde o klíčovou spojnici při cestě z Pisárek do Kohoutovic a také do Žebětína. Důvodem uzavírky je oprava vodovodu, která začne v pondělí 12. srpna a skončí až 30. listopadu. Výjimku budou mít vozy MHD, které místem projedou, ostatní řidiči budou muset zvolit poměrně dlouhou objížďku, uvedla v tiskové zprávě Zdeňka Obalilová z tiskového oddělení magistrátu.

Ve směru do Kohoutovic a do Žebětína musejí sjet řidiči na křižovatce u tramvajové vozovny v Pisárkách do Pisáreckého tunelu a jet do Kohotovic přes Nový Lískovec ulicí Petra Křivky a dále Chironovou ulicí. Místo Pisáreckého tunelu je také možné jet po Rybnické ulici, kde však bývají především ve směru od Nového Lískovce do Pisárek v dopravní špičce kolony.

Poblíž této plánované stavby se staví v Žabovřeské ulici také velký městský okruh a přestavuje se Bauerova ulice. Obě tyto stavby by měly být do zimy hotové a průjezd touto částí města by se měl výrazně usnadnit.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Encyklopedie Brna

Štítky silnice, stavby, omezení, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v Brně do listopadu neprojedou z Pisárek do Kohoutovic. Hromadné dopravy se uzavírka nedotkne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.