Počasí dnes30 °C, zítra24 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Silničáři otevřeli okružní křižovatku ve Veselí nad Moravou. Stavba zajistí plynulejší průjezd městem

Ve Veselí nad Moravou silničáři zprovoznili novou okružní křižovatku na silnici I/54, která propojuje Blatnickou, Dvořákovu a Kollárovu ulici. Stavba za téměř dvacet milionů korun zlepšuje plynulost a bezpečnost dopravy. Součástí je i detekce výšky nákladních vozidel.

Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic dnes zprovoznili okružní křižovatku na silnici I/54 ve Veselí nad Moravou, která propojuje Blatnickou, Dvořákovu a Kollárovu ulici. Řidiči po ní již projíždějí bez omezení, plynuleji a bezpečněji. Celkové náklady na stavbu činí 19,76 milionů Kč bez DPH a je spolufinancována městem Veselí nad Moravou.

„Děkujeme řidičům a obyvatelům města za trpělivost během posledních čtyř měsíců, kdy jsme okružní křižovatku budovali a museli omezit provoz. Naše stavba zlepší bezpečnost motoristů a zajistí plynulejší průjezd. K podjezdu železniční trati nad ulicí Svatoplukova jsme navíc nainstalovali zařízení na detekci výšky nákladních vozidel,“ sdělil v tiskové zprávě ředitel Závodu Brno ŘSD David Fiala.

Ve Veselí nad Moravou tak vznikla v pořadí již pátá okružní křižovatka. „Pro město je to další významná stavba a jsme rádi, že Ředitelství silnic a dálnic našlo prostředky pro její realizaci. Původní křižovatka ulic Blatnická a Kollárova byla velmi frekventovaná a zároveň nepřehledná. Jsem přesvědčen, že právě kruhový objezd výrazně napomůže plynulosti i bezpečnosti dopravy v této části města,“ řekl starosta Veselí nad Moravou Petr Kolář (TOP 09).

Kolář také připomněl, že součástí stavby je také řešení detekce maximální podjízdné výšky nákladních vozidel. „Často jsme svědky, že řidiči zejména zahraničních kamionů nedbají dopravního značení a uvíznou kvůli své nadměrné výšce v podjezdu, který spojuje dvě části našeho města. Toto moderní zařízení, které jsme použili už před dvěma lety ve směru z centra města je důrazně upozorní, že skutečně neprojedou a zároveň vysílá signál naší městské policii, která situaci hned řeší na místě,“ dodal Kolář.

Ohodnoť článek

Foto se souhlasem ŘSD

Štítky ŘSD, silnice, silničáři, opravy, křižovatka, Veselí nad Moravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Bilík

Starosta se zamiloval do kruháčů. Chraň nás Pán Bůh a zlé pryč.

Středa, 31. července 2024, 09:00Odpovědět

Silničáři otevřeli okružní křižovatku ve Veselí nad Moravou. Stavba zajistí plynulejší průjezd městem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.