Počasí dnes32 °C, zítra27 °C
Pátek 16. srpna 2024  |  Svátek má Jáchym
Bez reklam

Mezi Lednicí a Břeclaví vykolejil historický osobní vlak. Nikdo se nezranil, trať bude do noci zavřená

Historický vlak vykolejil poblíž Lednice, nikdo nebyl zraněn. Vykolejily konkrétně dva vagony s jedenácti lidmi, lokomotiva zůstala na kolejích. Cestujícím je k dispozici náhradní autobusová doprava. Drážní inspekce odhadla škody na dva miliony korun, příčiny nehody se vyšetřují.

Historický osobní vlak, který v turistické sezoně jezdí mezi Břeclaví a Lednicí na Břeclavsku, dnes po poledni vykolejil poblíž Lednice. Jedna část vlaku zůstala na kolejích, vykolejily vagony, v nichž cestovalo 11 lidí. Jak řekl mluvčí Českých drah Filip Medelský, při nehodě nebyl nikdo zraněn. Drážní inspekce odhadla vzniklou škodu na dva miliony korun.

„Došlo k vykolejení dvou přívěsných historických vozů, lokomotiva zůstala na kolejích. Na trati mezi Břeclaví a Lednicí byla zavedena náhradní autobusová doprava,“ uvedl Medelský. Podle informací na webu Českých drah náhradní autobusy neobsluhují zastávky Boří les, Poštorná, Charvátská Nová Ves a Lednice rybníky.

Mluvčí hasičů Správy železnic Martin Kavka uvedl, že ve vlaku cestovalo celkem 15 lidí, kteří z vlaku sami vystoupili. Omezení na trati potrvá nejspíš až do dnešních 23 hodin. Příčiny nehody zjišťuje Drážní inspekce, která předběžně vyčíslila škody na dva miliony korun, přibližně milion korun na vlaku a milion korun na trati.

Historický motorový vlak Hurvínek s přívěsnými vozy jezdí na trati mezi Lednicí a Břeclaví od května do konce září. V současnosti je ale motorový vlak v opravě, vykolejené vagony tak táhla dieselová lokomotiva.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drážní inspekce

Štítky železnice, nehoda, Lednice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Lednicí a Břeclaví vykolejil historický osobní vlak. Nikdo se nezranil, trať bude do noci zavřená  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.