Počasí dnes28 °C, zítra31 °C
Pátek 26. července 2024  |  Svátek má Anna
Bez reklam

Na dálnici v Brně hořel jeřáb. Škody se vyšplhaly na několik milionů

Na dálnici D1 v jižní části Brna v úterý večer vzplál autojeřáb. Hasiči proti ohni nasadili dva vodní proudy. Během deseti minut od příjezdu měli požár pod kontrolou. Oheň byl mimo průjezdné pruhy dálnice, z bezpečnostních důvodů však byl provoz v počátku zásahu na několik minut zastaven.

V úterý krátce před půl devátou večer vyslalo operační středisko jednotky z druhého stupně poplachu k požáru na 196. kilometru dálnice D1 v místě stavebních prací. Požár autojeřábu byl mimo průjezdné pruhy dálnice, z bezpečnostních důvodů však byl provoz v počátku zásahu na několik minut zastaven.

„Hasiči proti ohni nasadili dva vodní proudy. Během deseti minut od příjezdu jsme měli požár pod kontrolou. Po jeho dohašení jsme zasypávali provozní kapaliny sorbentem a s odborem životního prostředí jsme komunikovali únik hasební vody a provozních kapalin mimo těleso dálnice,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Ve dvaadvacet hodin hasiči zásah na místě ukončili. Předběžný odhad škody je stanoven na tři miliony korun. Příčinou byla zřejmě technická závada. Událost se obešla bez zranění. Do zásahu se zapojilo sedm hasičských jednotek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky HZS JMK, hasiči, požár, jeřáb, dálnice, D1, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dálnici v Brně hořel jeřáb. Škody se vyšplhaly na několik milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.