Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Brněnský dopravce nemůže plně využívat vozovnu v Komíně. Budova vyžaduje opravu

Brněnský dopravní podnik nemůže plně využívat trolejbusovou vozovnu v Komíně a je nutné provést kompletní opravu. Podle diskuse na dopravním serveru K-Report není možné využívat kompletní horní stání a nesmí po něm jezdit žádné trolejbusy. Vozovna má dvě podlaží.

Vozovna, která slouží provozu od roku 1997, je majetkem města a její oprava byla v plánu zhruba deset let. Ostatní vozovny jsou v majetku dopravního podniku. Před devíti lety město informovalo, že připravuje investiční záměr a že oprava bude stát sedmdesát milionů korun. Nutné opravy však odkládalo až do stavu, kdy je část vozovny nevyužitelná. „Nyní jsme městem pověřeni my jako dopravní podnik, abychom vozovnu opravili,“ uvedla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

„Kvůli nastalé situaci bude nutné provést organizační a provozní opatření. Areál vozovny bude dál sloužit k dennímu ošetření a očistě vozů a nadále zde zůstane určitý počet vozidel zaparkovaný,“ uvedla Tomaštíková. Doplnila, že dopravní podnik již zpracoval projektovou dokumentaci a má stavební povolení. Chystá se vybrat stavební firmu a předpokládá, že opravovat by se mělo letos a příští rok. „Nyní řešíme zajištění finančních prostředků na opravy,“ řekla Tomaštíková.

Dopravní podnik má ještě trolejbusovou vozovnu v Husovicích bez dílenského zázemí a vozovnu ve Slatině, která slouží společně i autobusům. Z Komína vyjíždějí trolejbusy převážně na linky v západní a severní části města, což je většina linek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Trolejbusová vozovna Komín

Štítky MHD, správa, trolejbusy, Dopravní podnik města Brna, DPMB, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský dopravce nemůže plně využívat vozovnu v Komíně. Budova vyžaduje opravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.