Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Mezi brněnským hlavním nádražím a stanicí Brno-Chrlice budou místo vlaků jezdit autobusy

Vlaky mezi brněnským hlavním nádražím a stanicí Brno-Chrlice nahradí od středy 19. června do 14. srpna kvůli opravám trati autobusy s označením xS2. Z Chrlic do Křenovic bude vlak nadále jezdit. Vyplývá to z informací, které dnes zveřejnila společnost Kordis v informačním servisu pro cestující.

Vlaky mezi těmito stanicemi jezdí celodenně v půlhodinovém intervalu. Autobusy budou jezdit podle výlukového jízdního řádu, který Kordis zveřejní na svém webu. Kvůli výluce se také změní trasy a jízdní řády regionálních autobusových linek, které zajíždějí do Chrlic. Linky 509, 610, 611 a 612 budou prodloužené až k hlavnímu nádraží v Brně, kde budou zajíždět na autobusové stanoviště v Uhelné ulici. Linka 610 zastaví mezi Chrlicemi a hlavním nádražím na zastávkách Hanácká a v Komárově u tramvajové smyčky. Linka 611 zastaví mezi Chrlicemi a hlavním nádražím ještě v zastávkách Hanácká a Areál Slatina. Linka 612 bude z Telnice prodloužena k hlavnímu nádraží přes zastávky Sokolnice, rozvodna a Hanácká a přes zastávky v Komárově u tramvajové smyčky.

Mezi další změny patří dočasné zrušení linky 73. Spojení Sokolnic a okolí s průmyslovou zónou zajistí prodloužená trasa linky 611.

Trasa linky 509 a také linky 514 se bude po dobu výluky měnit v závislosti na jiných uzavírkách na silnicích v okolí. V náhradní dopravě platí všechny jízdenky, které jsou platné i ve vlaku. V regionálních linkách, které jsou prodloužené na hlavní nádraží, budou platit pouze krajské jízdenky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kirk, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky železnice, výluka, vlaky, autobusy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi brněnským hlavním nádražím a stanicí Brno-Chrlice budou místo vlaků jezdit autobusy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.