Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 24. června 2024  |  Svátek má Jan
Bez reklam

Silničáři zavřou část mostu přes dálnici D2 u brněnského obchodního centra. Řidiče čeká půlroční omezení

Jihomoravští silničáři musí od pátku uzavřít část mostu přes dálnici D2, který spojuje nákupní centra na obou stranách dálnice a je spojnicí pro Modřice s brněnskou městskou části Chrlice. Důvodem je havarijní stav, který zjistili při pravidelné prohlídce před několika dny.

Technici při kontrole zaznamenali trhliny v sanaci krajových nosníků mostu. „Na základě toho jsme okamžitě objednali mimořádnou prohlídku mostu, při které jsme zjistili špatný stav předpínací výztuže jednoho z krajových nosníků. Stav byl vyhodnocen jako havarijní. Most musíme opravit a v daném místě co nejdříve omezit provoz, tedy již od pátku,“ uvedlř editel Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje Roman Hanák.

Jedná se o pravou stranu mostu směrem do Chrlic. Po dobu opravy tak bude mimo provoz pruh, který řidiči používají právě k odbočení do Chrlic. Odbočení sice bude možné, ovšem až za mostem. Všechna auta tak pojedou přes most v daném směru v jednom pruhu.

Před opravou je potřeba ještě udělat detailní diagnostiku a určit rozsah poškození. „Odhaduji, že omezení provozu bude na mostě trvat do dokončení oprav, minimálně do letošního podzimu,“ uvedl Hanák.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto JMK

Štítky silnice, stavby, most, dálnice, D2, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mira Glőckner

Všechny ty rozbité silnice a mosty jsou důsledkem přetížených aut, potažmo špatné práce policie v tomto ohledu a hlavně vlády, která na toto neklade důraz!

Sobota, 1. června 2024, 08:41Odpovědět

Silničáři zavřou část mostu přes dálnici D2 u brněnského obchodního centra. Řidiče čeká půlroční omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.