Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Silničáři v Hodoníně opraví křižovatku, kterou otevřeli teprve před necelým rokem. Řidiče čeká výrazné omezení

Ani ne rok otevřená pánovská okružní křižovatka v Hodoníně se bude tři týdny opravovat a řidiče čeká výrazné omezení. Přes zimu se provozem poškodily žulové obruby, které bude nutné odstranit a terén zabezpečit jinak. V provozu je křižovatka teprve od loňského června.

Hodonínskou okružní křižovatku silnic I/55 se silnicí II/432, přezdívanou pánovská, čeká oprava. Během prací od 22. dubna do 12. května silničáři uzavřou odbočku na Ratíškovice i do centra Hodonína. Silnice I/55 bude průjezdná kyvadlově a provoz budou řídit semafory.

„V zimním období došlo na této křižovatce k poruše vnitřního prstence vlivem provozu. Porucha se projevila prosednutím žulové obruby do původní konstrukce podloží, vlivem pojíždění těžkou nákladní dopravou v kombinací se zvýšenou hladinou podzemní vody v této lokalitě,“ vysvětlil důvod opravy ředitel Závodu Brno David Fiala.

Konec jihomoravské křižovatky smrti. Řidiče brzdí kruháč

O něco bezpečněji je na jihomoravských silnicích, kde doznala změn jedna z nejnebezpečnějších křižovatek v České republice. Silničáři postavili na silnici I/55 a II/432 u Hodonína kruhový objezd, který má snížit počet smrtelných nehod. O...

„Bude nutné odstranění žulové obruby a vytvoření železobetonového kompaktního věnce s výztuží a zkosenou hranou směrem do okružního pásu. Jde o změnu původního technického řešení, které provede naše společnost na vlastní náklady v rámci dobrého renomé a vztahů v regionu,“ doplnil stavební společnosti, která opravu provede, Tomáš Hrabina.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, silnice, křižovatka, oprava, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři v Hodoníně opraví křižovatku, kterou otevřeli teprve před necelým rokem. Řidiče čeká výrazné omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.