Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté pokutují pohyb lidí v kolejišti. Moderní soupravy jsou tiché a mohou chodce překvapit, vysvětlují

Policisté z oddělení hlavního nádraží Brno se v rámci svojí práce často věnují dohlížení na bezpečnost na nádražích a železničních stanicích v Jihomoravském kraji. Jen loni rozdali téměř tři sta pokut za přestupky související s neoprávněným pohybem lidí v prostoru kolejiště. Letos přidali už dalších padesát pokut. Policie se pokutováním chodců snaží snížit počet úmrtí lidí v kolejišti.

Kontroly podle policie neprobíhají jen na velkých nádražích, ale i na menších nádražích a vlakových stanicích. V uplynulém týdnu policisté navštívili například nádraží v brněnských Chrlicích. I tam během hlídky uviděli chodce, kteří nerespektovali tabulku se zákazem vstupu a vstoupili do zapovězeného prostoru u kolejí.

„Moderní soupravy, které se po kolejích pohybují velmi tiše, mohou chodce překvapit a tlakem vzduchu snadno vyvézt z rovnováhy. V loňském roce tak pod koly vlaku zemřelo 36 osob, letos už dva lidé,“ popsal policejní mluvčí David Chaloupka.

Velký podíl mají ve zmíněné statistice sebevraždy, na železnici však umírají lidé i po nehodách způsobených nepozorností a nerespektováním pravidel. „Policisté ve spolupráci s železničáři proto plánují ve svém působení pokračovat a chtějí tak smutnou statistiku co nejvíce ovlivnit,“ vysvětlil mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky chodci, kolejiště, pokuty, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Hoši, policisté, jen tak dál - a bude hned méně spěchalů po kolejích - klidně chodit můžete lehkovážní lidé, ale budete vydělávat na tučné POKUTKY!!

Středa, 21. února 2024, 16:05Odpovědět

Diskutér T.

Mnozí riskují a neuvědomují si následky - KONTROLA JE NA MÍSTĚ A POKUTOVAT!!!

Úterý, 20. února 2024, 11:21Odpovědět

Policisté pokutují pohyb lidí v kolejišti. Moderní soupravy jsou tiché a mohou chodce překvapit, vysvětlují  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.