Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silničáři do června uzavřou most v brněnské Merhautově ulici. Zkomplikují cesty tisícům lidí

Most v brněnské Merhautově ulici, který je na jedné ze dvou hlavních přístupových cest na sídliště Lesná, bude od 14. února do 30. června zavřený. Starý most stavbaři nahradí novým. Každodenní cesty se tak zkomplikují tisícům lidí nejen z Lesné, ale také například ze Soběšic či Útěchova. Drtivá většina individuální i veřejné dopravy bude muset jet po třídě Generála Píky.

Chodici projdou, auta musí objížďkami

Uzavírka nakonec bude zhruba o tři týdny kratší, než se předpokládalo ještě na přelomu roku, kdy vyšla v radničním zpravodaji městské části Brno-sever informace, že bude zavřený od 29. ledna do 5. července. Přes železniční trať se při uzavírce dostanou pouze chodci, jimž bude sloužit provizorní lávka vedle současného mostu.

Objízdné trasy povedou po Provazníkově ulici či po velkém městském okruhu a po třídě Generála Píky. Obousměrně bude možné jezdit Míčkovou ulicí v úseku Buchtova - Lozíbky a Slezákova bude naopak jednosměrná v úseku Míčkova - Kohoutova. Nově bude zavedený zákaz odbočení doleva z Třískalovy ulice na Okružní.

Změny v hromadné dopravě

Výrazné změny se dotknou linek MHD, které obsluhují Lesnou. Většinou pojedou Provazníkovou ulicí a po třídě Generála Píky na Halasovo náměstí. Linka 46 pojede z Lesnické směrem na Halasovo náměstí po třídě Generála Píky a jako jediná denní linka obslouží zastávku Poliklinika Lesná.

Linka 57 bude kvůli tomu, aby neztrácela na objížďce tolik času, odkloněna ze Štefánikovy čtvrti po velkém městském okruhu na Halasovo náměstí a v tomto směru obslouží zastávku Lesná, nádraží, která bude posunuta před křižovatku s Hořejší ulici. V opačném směru zastávka obsloužena nebude.

FOTO: Kopeme za Brno

Dopravní podnik také nasadí na tramvajovou linku 9 soupravy s větší kapacitou a dočasně bude jezdit linka 11 ve všední dny od 6:00 do 19:00 na trase z Mendlova náměstí do Čertovy rokle.

Na mostě už platí omezení několik měsíců kvůli stavebním pracím, ale dosud byl s krátkou výjimkou v listopadu plně průjezdný. I když město prozatím odsunulo stavbu tramvajové tratě na Lesnou, do budoucna bude mít nový most parametry, které umožní i tramvajový provoz.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní stavby Brno

Štítky silnice, stavby, most, dělníci, silničáři, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři do června uzavřou most v brněnské Merhautově ulici. Zkomplikují cesty tisícům lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.