Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidiče na Brněnsku čeká na rušné křižovatce past. Silničáři nainstalovali radar

Nohu z plynu musejí dát řidiči na silnici I/43 u Kuřimi na Brněnsku, pokud nechtějí platit pokuty. Silničáři na vytěžovaném a podle nich také nebezpečném úseků nainstalovali radary, které jsou od prosince v provozu. Úsekovým měřením chtějí experti docílit větší bezpečí na silnici.

Dopravní tepna patří dlouhodobě mezi nejrizikovější v kraji. Jen letos evidují policisté šest kolizí. Zmírnit nelichotivou bilanci mají radary, které do lokality nainstalovali silničáři z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). „Zařízení na úsekové měření rychlosti jsme nainstalovali na silnici I/43 u Kuřimi v křižovatce s ulicí Blanenská,“ uvedla na webu silničářů mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Úsekové měření vs stacionární radar                                                                                             
Úsekové měření monitoruje rychlost po celé délce měřeného úseku, klíčová je průměrná rychlost. Naopak stacionární radar funguje v konkrétním časovém bodě. 

Maximální povolená rychlost bude v místě sedmdesát kilometrů v hodině. Peníze z pokut poputují do rozpočtu Kuřimi. Nejedná navíc o jediný nový radar v Jihomoravském kraji. Státní organizace plánuje, že příští rok nainstaluje další zařízení. „Umístění dalších radarů plánujeme v příštím roce na silnici I/52 u Pohořelic a na I/43 u Černé Hory,“ nastínila Trubelíková. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SÚS JMK

Štítky ŘSD, Radar, Kuřim

Řidiče na Brněnsku čeká na rušné křižovatce past. Silničáři nainstalovali radar  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.