Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Na velké opravy nejsou peníze. Brněnský dopravní podnik o prázdninách šetří

Klidné léto čeká Brňany cestující po městě veřejnou dopravou. Prázdninový provoz v moravské metropoli změní pouze několik mimořádností. Brněnský dopravní podnik (DPMB) totiž šetří peníze a až do září neplánuje žádné rozsáhlé opravy, které by ovlivnily provoz po městě.

Brno o prázdninách nečekají žádné větší změny v dopravě. Dopravní podnik se totiž s ohledem na ekonomickou situaci a už probíhající stavby rozhodl šetřit. „Veškeré opravy tramvajových tratí, které budeme provádět, budou jen krátkodobé, lokální a budou realizovány především o víkendech,“ vysvětlil generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Od začátku prázdnin bude v pěší zóně v Masarykově ulici pokračovat rekonstrukce povrchu silnice, čehož DPMB využije a na dotčené části ulice vymění kolejovou konstrukci. Práce se dotknou tramvajových linek 4 a 9. Linka 4 bude vedena odklonem přes ulici Husovu, tramvaje linky 9 pojedou přes Rooseveltovu a přes Malinovského náměstí.

V období od 1. července zhruba na půl roku budou dělníci pokračovat na stavbě VMO v úseku Tomkovo náměstí – Rokytova. Tramvajová linka 4 bude ukončena na Tomkově náměstí, náhradní dopravu do Obřan, mimo pravidelných linek 72 a 75, zajistí autobusy x45 ze Staré osady.  

V Pisárkách i nadále pracují stavaři na vratné smyčce. Výstavba ovlivní provoz pouze o prodlouženém víkendu 5.- 9. července. V tomto období bude tramvajová linka 1 jezdit odklonem ulicemi Husova a Veveří. V provozu bude náhradní tramvajová linka x11, a to na trase Pisárky – Vozovna Komín a také autobusová linka x1 v úseku Hlavní nádraží – Pisárky.

Od července do začátku září budou navíc vozy jezdit podle prázdninových jízdních řádů bez posily školních spojů.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky mhd, Brno, Dopravní podnik, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

teď na opravy nemají, teď jsou důležitější peníze na drahé dovolené pro všechny radní a Vaňkovou !!!

Pátek, 7. července 2023, 10:37Odpovědět

Jaroslav Šálovský

Když to ti zloději z magistrátu prošustrují za hrachoviny a jiný kosočtvercoviny, nemůže zbýt zároveň na opravy i na ty jejich zlodějiny.

Čtvrtek, 6. července 2023, 19:05Odpovědět

Na velké opravy nejsou peníze. Brněnský dopravní podnik o prázdninách šetří  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.