Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidiči jezdí po roce mezi Brnem a Znojmem bez omezení. K opravené silnici přibyl kruháč

O něco lépe se jezdí motoristům po jižní Moravě, kde skončila po více než roce oprava silnice I/53, jež je hlavním spojením mezi Brnem a Znojmem. Dopravní tepna se po rekonstrukci dočkala rozšíření a také nového kruháče. Práce na frekventované komunikaci budou pokračovat i nadále.

Nepříjemné komplikace způsobovali dělníci lidem, kteří jezdili po I/53. Trasa, jíž denně projede až dvanáct tisíc aut, podstupovala od jara minulého roku rekonstrukci. Motoristé proto sedm kilometrů dlouhý úsek zdlouhavě objížděli, kvůli čemuž nabírali zpoždění. Silničáři z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nyní s úderem letních prázdnin dílo dokončili a lidé opět jezdí úsekem mezi dvěma největšími jihomoravskými městy bez omezení. 

 „V rámci stavby, kterou jsme zahájili v loňské stavební sezóně, došlo ke kompletní přestavbě více než sedmikilometrového úseku silnice I/53 mezi Znojmem a Lechovicemi. Tu jsme rozšířili z 9,5 na 11,5 metru. Na 1,5 kilometru dlouhé části, která navazuje na obchvat Lechovic, jsme ve směru na Znojmo vybudovali další jízdní pruh,“ popsal ředitel Závodu Brno ŘSD David Fiala k opravě komunikace, jež také zajišťuje spojení mezi dvěma významnými mezinárodní tahy, kterými jsou E59 (Vídeň – Znojmo – Jihlava) a  E461 (Vídeň – Mikulov – Brno – Svitavy).

ŘSD za práce zaplatilo přes 300 milionů korun. Kromě rozšíření vozovky měli na práci i budování nového kruháče. Okružní křižovatka vznikla v místě, kde se lidé napojují na silnici z obcí Bantice a Hodonice. „Ostatní úrovňové křižovatky se silnicemi nižších tříd jsou již zrušeny, což přispěje větší bezpečnosti i plynulosti provozu. Objízdné trasy, které řidiči využívali od března loňského roku, po vyhodnocení míry poškození opravíme,“ dodal šéf brněnského závodu ŘSD.

Státní organizace plánuje na I/53 i další úpravy, konkrétně je na stole rekonstrukce úseku Lechovice-Pohořelice. Řidiče tak budou v blízké době i nadále čekat dopravní omezení. Zprovoznění celé trasy ze Znojma do Pohořelic, jejíž cena se vyšplhá k částce 2,5 miliardy korun, se odhaduje v roce 2025.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Znojmo, Uzavírka, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči jezdí po roce mezi Brnem a Znojmem bez omezení. K opravené silnici přibyl kruháč  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.