Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Brně znovu rozšířují modré zóny. Město je zavede do okolí Vídeňské ulice

Za parkování v Brně se od pondělí platí na dalším místě. Město zavádí modré pásmo rezidentního parkování do oblasti Jílová poblíž Vídeňské ulice na okraji městské části Brno-střed. Nová oblast patří do návštěvnické zóny C, kde je stání regulováno v pracovní dny od 17:00 do 06:00.

Letos je to po oblastech Červený kopec a Polní třetí rozšiřování rezidentního parkování, v plánu je ještě dalších osm oblastí. Harmonogram rozšiřování pro letošní i příští rok najdou lidé na webu parkovanivbrne.cz. Vyplývá z něj, že se postupně do všech směrů rozrůstá směrem od centra oblast, kde už řidiči musejí počítat s tím, že parkují v modrých zónách.

Systém rezidentního parkování, který má usnadnit místním najít odstavenou plochu v místě bydliště, se člení na tři zóny – A (historické centrum), B (prstenec kolem centra), kde platí celodenní regulace. Všechny plánované lokality, v nichž se počítá se zavedením modrého území pro parkování, spadají do pásma C, ve kterém platí nejmírnější režim. V zóně C je první hodina parkovného zdarma. Poté řidiči hradí za každou hodinu 20 korun, a to pouze v době od 17 do 6 hodin. Přes den tam mohou návštěvníci parkovat zdarma. Parkovné lze zaplatit například přes SMS zprávu, on-line parkovací automat nebo aplikaci Park Simply.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Parkovanivbrne.cz

Štítky Brno, Parkování, Rezidentní, Poplatky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

když přijede na návštěvu rodina zdaleka, neví kde zaparkovat, po zavolání informace pro zaparkování na 1 noc-pracovnice nedokázala odpovědět-asi nejlépe 5 km od Brna a zbytek dojít pěšky, pro starší lidi děs. Tyhle modré zóny vymyslel kdo na radnici??? Sami si určitě parkují kde chtějí a takhle otravovat lidem život jen aby si nahrabali ještě víc? Opravdu je to potřeba?

Pondělí, 5. června 2023, 12:39Odpovědět

Baron Kocharovski

o jakých modrých ZÓNÁCH se píše?! vždyť už je celé brno pomalováno modrou barvou..., takže se brno stalo zónou bez možnosti zaparkovat?! stačilo pak vyhlásit, že v brně nelze parkovat a dalo se ušetřit za modrou barvu i práci cestářů! (běžte do pr*de*le, stejně si každý zaparkuje, kde je vůbec nějaké místo); ta 3 auta s kamerami "celé brno" nenatočí ani omylem!

Pondělí, 5. června 2023, 10:02Odpovědět

Marie Glanczová

Prostě vytáhnout z lidí peníze za každou cenu...hnus

Pondělí, 5. června 2023, 08:51Odpovědět

V Brně znovu rozšířují modré zóny. Město je zavede do okolí Vídeňské ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.