Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silničáři začali stavět okružní křižovatku mezi Znojmem a Lechovicemi

Silničáři začali se stavbou okružní křižovatky na silnici I/53 mezi Znojmem a Lechovicemi. Díky ní má být bezpečnější odbočování do Bantic a do Hodonic či naopak připojení na hlavní silnici. Jelikož okružní křižovatka nebyla původně součástí projektu, otevře se řidičům silnice první třídy nikoliv v květnu, ale pravděpodobně koncem června. Řekl to ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic David Fiala.

„Původně měla zůstat křižovatka jako průsečná, ale na žádost některých obcí jsme ji změnili na okružní. Na základě rozhodnutí soudu byl původní zhotovitel stavby společnost Metrostav Infrastructure pravomocně odsouzen a byl mu uložen trest zákazu plnění veřejných zakázek nebo účasti ve veřejné soutěži. Proto bylo nutné provést nové výběrové řízení na zhotovitele této okružní křižovatky," řekl Fiala k několikatýdennímu zpoždění. Silnice je mezi Znojmem a Lechovicemi uzavřená od loňského roku. Od 1. května bude nyní znovu neprůjezdná i silnice třetí třídy z Bantic do Hodonic, která přechází právě přes budovanou křižovatku.

Silničáři počítají také s tím, že v létě po otevření silnice budou opravovat silnice nižších tříd na objízdných trasách, které jsou mnohde v havarijním stavu a bylo nutné je ještě před dokončením uzavírky spravit alespoň provizorně.

V příštím roce mají pokračovat práce na vylepšení silnice mezi Znojmem a Pohořelicemi, a to mezi Lechovicemi a Pohořelicemi. Při cestách mezi Pohořelicemi a Znojmem tak bude nutné i nadále jezdit po objížďkách po silnicích nižších tříd.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD Jihomoravský kraj

Štítky ČR, silnice, stavby, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři začali stavět okružní křižovatku mezi Znojmem a Lechovicemi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.