Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Peníze od řidičů dáme na cyklisty i děti, naplánovali si v Brně

Neplánovanou radost udělají brněnští řidiči cyklistům, dětem či hasičům. Magistrát utržené peníze od motoristů, které vybral za parkovací oprávnění a pokuty z rezidentního parkování, využije na dopravní projekty. Na záměry padne necelých sto milionů korun.

Brno má na stole více než 94 milionů korun. Peníze, které vybralo díky rezidentnímu parkování, má uložené v takzvaném Fondu mobity. Nashromážděné prostředky nyní použije na pět projektů, které mají zlepšit místní dopravní infrastrukturu. Například magistrát plánuje na stavbu parkoviště ve Vlnité a Rysově ulici či překladiště pro nákladní kola u Zvonařky, které vznikne v místě bývalé tramvajové smyčky.

„Překladiště nám umožní snížit počet vozidel ve středu města, k zásobování totiž budou využita cargo kola,“ sdělil brněnský radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

Město plánuje, že utrženou částku použije i na vzdělávací aktivity. Dostane se například na kampaň hasičů, kteří upozorňují na správné parkování motoristů. aby bezpečně projeli cisternou. Podporu radních získal i projekt zaměřený na školáky, který město nazvalo Pastelky do školy. 

Díky němu budou v místech většího pohybu školáků umístěné značky symbolizující pastelky různých barev. Ty řidiče upozorní, že je třeba dbát zvýšené opatrnosti. Systém úspěšně funguje například ve Francii nebo Belgii,“ nastínil Kratochvíl.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Cyklistika, Parkování, Projekty, Rezidentní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Roháč

a chodci zase na chodníkách ;)

Pátek, 7. dubna 2023, 17:14Odpovědět

Baron Kocharovski

cyklisti ať si honí koule VÝHRADNĚ na CYKLOSTEZKÁCH! (každý chuj s kolem si myslí, že ostatní mu snad budou uskakovat).

Středa, 5. dubna 2023, 19:44Odpovědět

Peníze od řidičů dáme na cyklisty i děti, naplánovali si v Brně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.