Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brno obdivuje novou mostní estakádu. Překlenuje nádraží i silnici

Milník hlásí silničáři v Brně, kteří staví na Tomkově náměstí další část městského okruhu. Dělníci po několika měsících dokončili levou část mostní estakády. Most, jehož poslední pole stavaři zalili betonem, překlenuje maloměřické nádraží i silnici.

Stavaři pracují na vzniku dopravního díla v části Tomkovo náměstí/Rokytova od roku 2021, kdy si převzali staveniště. Postupně zdemolovali most přes řeku Svitavu, přeložili kabely nebo budují mostní estakádu. Prozatím vznikla betonové konstrukce na levé straně Provazníkovy ulice. Ve středu pak silničáři po několika měsících prací oznámili, že betonem zalili poslední část pole.

Celkově bylo na nosnou konstrukci levého mostu spotřebováno 1577 tun výztuže a 7773 metrů krychlových betonu, který přivezlo zhruba tisíc domíchávačů. Půl kilometru dlouhou estakádu bude tvořit 40 polí a 37 pilířů,“ popsala Lucie Trubelíková, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic, které je hlavním investorem dopravního díla. 

Po dobu prací řidiči například jezdí motoristé po mostním provizoriu, kde platí dvacítka. Na dodržování rychlostního limitu dohlíží radary úsekového měření. Silničáři předpokládají, že nynější stav a náhradní objekt zůstane do léta. Teprve poté se pustí do budování další části mostu. „Betonáž pravého mostu estakády bude možné dokončit až po převedení dopravy na vybudovanou novou polovinu mostu přes řeku Svitavu,“ dodala Trubelíková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VMO

Štítky Brno, VMO, ŘSD, Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Bura

ta 20ctka je volovina

Čtvrtek, 2. března 2023, 18:21Odpovědět

Brno obdivuje novou mostní estakádu. Překlenuje nádraží i silnici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.