Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Starý Lískovec chce zpět spojení šalin na nádraží. Starosta píše otevřený dopis

Starosta městské části Brno-Starý Lískovec Vladan Krásný (ODS) chce, aby se tramvajové spojení vrátilo do stavu, v jakém bylo před převedením linky 8 k Nemocnici Bohunice. Obrátil se proto otevřeným dopisem na primátorku Markétu Vaňkovou (ODS), aby se zasadila o nápravu situace. Náhradou za linku 8 jezdí nyní do smyčky Starý Lískovec linka 7, avšak méně často. Primátorka stejně jako dopravní podnik uvedli, že situaci společně s městskou částí budou monitorovat a na přelomu ledna a února vyhodnotí.

„Tak jsme se domluvili na společném prosincovém jednání a tato dohoda stále platí," uvedly mluvčí podniku Hana Tomaštíková i Vaňková. Jak by se situace mohla změnit, není zatím zřejmé.

Smyčka ve Starém Lískovci byla od roku 1995 konečnou pro dvě linky, z nichž jedna jezdila na hlavní nádraží, druhá přes Mendlovo náměstí na Českou. Obě jezdily dříve celodenně po pěti minutách a po částečném omezení dopravy zavedeném za covidu, které zůstalo dosud, jezdí mimo špičku v intervalu šest až sedm minut. Od poloviny loňského prosince však v Lískovci zůstala pouze linka 6, která jezdí na Českou, a místo linky 8 jezdí linka 7. Ve špičce jezdí po deseti minutách, mimo ni po 20 a je v provozu jen zhruba do 20:00. O víkendu nejezdí vůbec. To se Krásnému a některým obyvatelům nelíbí. S přestupem na linku osm v zastávce Osová trvá cesta na hlavní nádraží o dvě až sedm minut déle v závislosti na dnu a denní době.

„Otevřený dopis můžete podepsat do středy 8. února včetně buď osobně na podatelně radnice Starého Lískovce nebo vyplněním podpisového archu na webových stránkách městské části," uvedl na webu městské části Krásný.

V dopise starosta uvedl, že vedení města i dopravního podniku ujišťovalo už před zahájením stavby, že se obslužnost Starého Lískovce nezmění a obyvatel se nedotkne. Zmínil, že nově otevřená zastávka Karpatská, která vznikla mezi zastávkami Osová a Dunajská, postrádá smysl. Výrazně zkrátila docházkovou vzdálenost části obyvatel na tramvaj a také slouží lidem z blízkého sociálního zařízení, v němž je řada vozíčkářů a tělesně postižených. „V době, kdy nejezdí linka 7, to znamená, že vozíčkář nastoupí na zastávce Karpatská, a hned vzápětí složitě vystoupí na následující zastávce Osová a tam znovu nastupuje do linky číslo 8. To opravdu nevede k přívětivému přístupu k postiženým osobám a seniorům a v konečném důsledku to znamená, že mnoho vozíčkářů i seniorů raději rovnou míří na zastávku Osová. A to přesto, že je to dál a cesta je komplikovanější," uvedl Krásný.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kateřina Benáčková

Štítky ČR, správa, MHD, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plachetska Hana

Dostupná půjčka pro každého!
Poskytujeme půjčku mezi jednotlivci a společnostmi, nabízím své služby všem lidem s integritou a schopným plnit své závazky. Náš úvěrový kapitál začíná v rozmezí od 35 000 KČ do 45 000 000 KČ Specializujeme se na následující oblasti:
Osobní půjčku, Konsolidační půjčku, Komerční půjčku, Studentský půjčku, Automobilový půjčku, Hypoteční půjčku, půjčku na nemovitosti, Různé / Ostatní.
Neváhejte mě kontaktovat pro více informací.
Kontakt: plachetskahana@seznam.cz

Sobota, 21. ledna 2023, 05:02Odpovědět

Rudolf Prudil

Zkoušeli jste už přestoupit na tramvaje, co jezdí na nádraží ?

Pátek, 20. ledna 2023, 11:00Odpovědět

Marie Glanczová

Starostka MHD nejezdí, tak je jí to ukradené

Pátek, 20. ledna 2023, 08:29Odpovědět

Starý Lískovec chce zpět spojení šalin na nádraží. Starosta píše otevřený dopis  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.