Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Dálnici D1 za Brnem blokovala nehoda. Opilý řidič narazil do dodávky policistů, jeden je těžce zraněný

, aktualizováno 4. listopadu 2022, 14:32

Nehoda policejní dodávky a osobního vozu zastavila dopoledne provoz na dálnici D1 za Brnem na 174. kilometru směrem na Prahu. Z dálnice se sjíždí na 178. kilometru u Ostrovačic, zpět se vrací na 168. kilometru u Devíti Křížů. Zranili se čtyři lidé včetně dvou policistů, do kterých narazil opilý řidič Volkswagenu. Jeden z policistů je zraněný těžce, řekli mluvčí policie Bohumil Malášek a záchranné služby Michaela Bothová.

Nehoda se stala kolem 10:30. Mluvčí záchranné služby uvedla, že na místo vyslali šest prostředků včetně velkokapacitního sanitního vozu. Vrtulník museli záchranáři kvůli nepřízni počasí odvolat. „Ošetřili jsme čtyři pacienty včetně dvou policistů. Jeden policista je zraněný těžce, převezli jsme jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Další tři pacienti mají středně těžká až těžká zranění, po ošetření jsme je vezli na urgentní příjem Fakultní nemocnice u sv. Anny," uvedla Bothová.

U sjezdu na Ostrovačice, kde policie dopravu odklání, se utvořila podle dálničních informačních tabulí více než desetikilometrová kolona. Nehoda zhruba v obdobném místě se stala i v protisměru, tedy směrem na Brno, kde se podle webu Dopravniinfo.cz kolem 10:50 srazily dva vozy. Tato nehoda se obešla bez zranění, blokovaný byl levý jízdní pruh. Kolona tak vznikla i směrem na Brno, zpoždění bylo maximálně do hodiny. Zprůjezdnit oba pruhy směrem na Brno se podařilo před 14:00.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Policie, Brno, D1, Nehoda, Kolona, Dálnice D1, Volkswagen, Ostrovačice, Praha, Fakultní nemocnice Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnici D1 za Brnem blokovala nehoda. Opilý řidič narazil do dodávky policistů, jeden je těžce zraněný  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.