Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve vnitrobloku nezaparkujete, hlásí v Brně. Místním vadí přespolní řidiči

Lidé v Brně si stěžují na řidiče, kteří jim parkují ve vnitroblocích. S bezplatným stáním mají proto přespolní utrum. Město přidalo na seznam zpoplatněného parkování dalších pět oblastí, v nichž automobily nemine vjezdový poplatek.

Majitelé aut dají za povolení k vjezdu do vnitrobloků dvě stě korun. K již regulovaným oblastem, mezi něž patří například objekty v Grohově, Bayerově či Čápkově ulici, se nově přidají ulice Klatovská, Skácelova, Tererova, Trýbova a Bakalovo nábřeží.

Podle radního pro oblast dopravy městské části Brno-střed Jana Mandáta (ODS) upozorňují místní na problematiku bezplatného a nekontrolovaného parkování dlouhodobě. „Ve vnitroblocích, kde byli domácí řadu let zvyklí parkovat a takřka vždy našli místo, se najednou začala ve velké míře objevovat cizí auta. A protože se na městskou část řada občanů s tímto problémem obracela, požádali jsme město Brno o řešení,“ sdělil Mandát. 

Neposlušní šoféři

Problémy působí fakt, že v místech mezi domy není zavedené rezidentní parkování, jelikož nejde o místní komunikace. Legalizace je navíc v daném případě komplikovaná. Do většiny takových míst je podle brněnského radního Petra Kratochvíla (ODS) omezený vjezd, lidé ale na značení nedbají. 

Nové regulace znamenají pro řidiče nutnost povolení k vjezdu. Oprávnění si vyřídí na rok nebo na potřebnou dobu, například pro stěhování. Výše poplatku se ale nemění. Zásobování má povolený vjezd jen od šesté hodiny ranní do poledne.

Na dodržování pravidel dohlédnou strážníci kontrolou registračních značek a v evidenčním systému. Ačkoliv ve vnitroblocích nebudou vyznačená parkovací místa modrou čarou, nesmí šoféři parkovat na trávníku nebo blokovat chodníky.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vnitrobloky, parkování, regulace, poplatek, vnitroblok, Brno, ODS, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vnitrobloku nezaparkujete, hlásí v Brně. Místním vadí přespolní řidiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.